Cicipasz a döntő előtt öt perccel értesült nagyanyja haláláról

2021.06.14. 13:26
A görög Sztefanosz Cicipasz derekasan küzdött a Roland Garros döntőjében, ám a világelső szerb Novak Djokovics kétszettes hátrányból fordítva győzte le. Az elbukott döntő után Cicipasz a közösségi médiában gyászolt.

A Roland Garros döntőjében az ötödik kiemelt Cicipasz kétszettes előnyre tett szert, ám a szerb az egész tornán hátrányból nyerte meccseit, nem volt ez máshogy a döntőben sem. Novak Djokovics 3:2-re húzta be a finálét. A 22 éves görög a döntő után szomorú hírt közölt a közösségi oldalán:

Az élet nem a győzelmekről vagy vereségekről szól. Sokkal inkább a pillanat megéléséről akár egyedül, akár másokkal. Trófeákat a magasba emelni és győzelmeket ünnepelni egy dolog, de nem minden. Öt perccel azelőtt, hogy pályára léptem a döntőben, szeretett nagymamám elvesztette az életéért vívott harcot 

– írja Instagramon Cicipasz.

Posztját végül köszönettel zárta, melyben nagymamájának adott hálát, hogy felnevelte az édesapját, nélküle most sehol sem lenne. Ő ugyanis az edzője. Nagy lélekjelenlétről és hatalmas profizmusról tett tanúbizonyságot Cicipasz, hogy ennek a hírnek a tudatában ilyen formában játszotta végig a döntőt.

A héten zajló hallei tenisztornától személyes okokra hivatkozva visszalépett az egyes és a páros versenytől is. A hétfői világranglista-frissítésen egy helyet lépett előre, így jelenleg a világ negyedik legjobbjának számít férfi egyéni teniszben. 

(Borítókép: Sztefanosz Cicipasz a Roland Garros döntője után. Fotó: Getty Images.)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport