Vágólapra másolva!
Lionel Messi csodálatos szabadrúgásgólt rúgott Chile ellen, de az argentin és a chilei labdarúgó-válogatott így is csak 1–1-es döntetlenre végzett egymással a Brazíliában zajló Copa América B-csoportjának nyitányán.

Az argentinok 28 mérkőzésen sosem kaptak még ki Chilétől a Copa Américák történetében (21 győzelem és 7 döntetlen a mérlegük), igaz, tizenegyespárbajban a 2015-ös és a 2016-os döntőt is elveszítették velük szemben. Legutóbb másfél héttel ezelőtt világbajnoki selejtezőn csapott össze a két együttes, akkor az argentínai Santiago del Esteróban 1–1-es döntetlenre végeztek egymással a felek.

Messi örül a góljának Forrás: AFP/Carl De Souza

Lionel Messi góljával Argentína szerezte meg a vezetést, de a Barcelona sztárja ezúttal nem büntetőből, hanem szabadrúgásból talált be korábbi csapattársa, Claudio Bravo kapujába.

Messinek öt év után ez volt az első gólja szabadrúgásból az argentin válogatottban.

A chileiek a szünet után egyenlítettek: Arturo Vidal büntetőjénél az Aston Villa kapusa, Emiliano Martínez védeni tudott, de a kipattanót Eduardo Vargas a kapuba fejelte. Messiék a hajrában nagy erőket mozgósítottak a győztes gól megszerzéséért, de újabb gól nem született, így megint döntetlent játszott a két csapat.

Az argentinok Uruguayjal, Chile pedig Bolíviával vívja majd a következő meccsét a Copán.

Eredmények, Copa América
Csoportkör, 1. forduló, A-csoport

Argentína–Chile 1–1 (Messi 32., ill. E. Vargas 57.)

Paraguay–Bolívia 3–1 (Kaku 62., Romero 65., 80., ill. Saavedra 10.)