Újabb világsztár teniszező mondta le a tokiói szereplést

Mutua Madrid Open - Day Ten Madrid - Spain News May 8 2021 8th May 2021 ATP Masters 1000 Competition ATP World Tour Horizontal MATCH
Dominic Thiem of Austria in action during his Men's Singles match, Semifinals, against Alexander Zverev of Germany on the ATP Masters 1000 - Mutua Madrid Open 2021 at La Caja Magica on May 8, 2021 in Madrid, Spain (Photo by Oscar Gonzalez/NurPhoto) (Photo by Oscar Gonzalez / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Nem indul a tokiói olimpián az osztrákok Grand Slam-győztes teniszezője, Dominic Thiem.

A US Open 27 éves bajnoka csütörtökön éjjel azt írta a Twitteren, hogy a szakmai stábjával közösen hozta meg ezt a nehéz döntést.

"Mint minden sportolónak, nekem is nagy megtiszteltetés az ötkarikás játékokon szerepelni és a hazámat képviselni, és ez még nehezebbé tette a döntést. Sajnos azonban 2021 nem úgy kezdődött, ahogy szerettem volna és nem állok készen arra, hogy Tokióban a legjobbamat nyújtsam" – fogalmazott a játékos.

A világranglista ötödik helyezettje már az első fordulóban kiesett a Roland Garroson.

"Az a célom, hogy a következő hetekben keményen készüljek és Wimbledonban jól szerepeljek. Utána tovább fogok edzeni és megpróbálom megvédeni a címemet New Yorkban" – írta Thiem, hozzátéve: reméli, hogy 2024-ben, Párizsban ott lehet az olimpián.