Felfüggeszti karrierjét az olimpia legértékesebb női kézilabdázója

Anna Vyakhireva Vjahirjeva kézilabda
6620495 06.08.2021 Russian Olympic Committee's Anna Vyakhireva reacts during the women's handball semifinal match between Norway and Russian Olympic Committee team at the Tokyo 2020 Olympic Games at Yoyogi National Stadium, in Tokyo, Japan. Alexey Filippov / Sputnik (Photo by Alexey Filippov / Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
Szüneteltetné pályafutását az orosz Anna Vjahirjeva, a tokiói olimpia női kézilabdatornájának legértékesebb játékosa (MVP).
Vágólapra másolva!

"Szeretném felfüggeszteni a karrieremet. Tartanom kell egy kis szünetet, hogy rendbe tegyem magamat, a testemet és a lelkemet" - idézi az orosz RIA Novosztyi hírügynökség a 26 éves játékost.
A Rosztov-Don jobbátlövője hozzátette, reméli, hogy élő szerződése ellenére a klubja lehetővé teszi számára a pihenőt, de ha nem, akkor természetesen folytatja a munkát.

Vjahirjeva hangsúlyozta, egyelőre nem árulhatja el, miért szeretné szüneteltetni a játékot, és most még azt sem tudja, mennyi időt akar kihagyni, de a visszavonulásra nem gondol.

"Egész életemben kézilabdáztam, el sem tudom képzelni, hogyan élnék nélküle, de ha nem tartok szünetet, minden könnyekkel végződhet..." - jegyezte meg.

Anna Vjahirjeva inkább most tart szünetet, mintsem később idő előtt érjen véget a pályafutása Forrás: Sputnik via AFP/Alexey Filippov

Az oroszok címvédőként érkeztek a japán fővárosba, ahol szintén döntőbe jutottak, ott viszont 30-25-re kikaptak a franciáktól.

A Rio de Janeiróban aranyérmes és ugyancsak MVP-nek választott jobbátlövő úgy fogalmazott, alapvetően nagy csalódás számára az ezüstérem, de ha a maximalizmusát háttérbe szorítja, akkor nagy győzelemként és kellemes emlékként tekint erre az eredményre, figyelembe véve azokat a feltételeket és körülményeket, amelyekkel küzdöttek a torna során.

"Nem akarom konkrétan kifejteni, mire gondoltam. A lényeg, hogy a lányok értsék, miről beszélek, és megértsék, hogy nagyon büszke vagyok rájuk. Büszke vagyok arra, hogy ilyen kezdés után döntőbe jutottunk" - nyilatkozta.

Az oroszok a csoportkör első meccsén döntetlent játszottak a brazilokkal, majd 12 góllal kikaptak a svédektől, de a magyarok 31-28-as legyőzésével lendületbe kerültek.

"Nem az én hatásköröm kommentálni a válogatott felkészülését. Nem hibáztatok senkit semmiért. Azt mondják: ha nem tudsz jót mondani, ne mondj semmit. Nehéz volt, nagyon nehéz, de nem akarom feltépni a sebeket, nem az én dolgom" - magyarázta Vjahirjeva.