Vágólapra másolva!
Az előző idény végén az élvonaltól búcsúzó Budafok hazapályán kapott ki a több mint egy félidőt emberhátrányban játszó Csákvártól, a labdarúgó NB II második fordulójának vasárnapi mérkőzésén. A Nyíregyháza magabiztosan verte az újonc Tiszakécskét, ahogy a Szeged is a III. Kerültet. A kecskeméti Lukács Dániel négy góllal vezette győzelemre a csapatát.

A csákvár az első félidő közepén hét percen belül lőtt két gólt az előző idényben még a Puskás Akadémiában játszó Komáromi György, valamint a korábbi korosztályos válogatott Torvund Alexander révén, azonban a 38. percben Bakos Szabolcs kiállítása után emberhátrányba kerültek a Fejér megyeiek. A Budafok komoly energiákat mozgósított a pontszerzésért, de Fótyik révén csak a szépítésre futotta a 81. percben. A vendégek végül kilenc emberrel fejezték be a mérkőzést, miután a 92. percben Magyar Zsolt megkapta a második sárga lapját.

Két forduló után pont nélkül áll a Békéscsaba, amelyik ezúttal Dorogon szenvedett 2-1-es vereséget, úgy, hogy Lukács Raymond kiállítása miatt 85 percet játszott emberhátrányban.

Az idén is feljutásra pályázó PMFC 1-1-es döntetlent játszott a Kozármislenyben a Szentlőrinc ellen.

A Nyíregyháza már a 4. percben vezetett az újonc Tiszakécske ellen, a 27. percben pedig már 3-0 volt az állás a vendégek javára.

A Nyíregyháza Spartacus vezeti az NB II-t Forrás: Nyíregyháza Spartacus

Nagy Sándor, a hazaiak edzője ezt követően ritkán látható lépésre szánta el magát, és a 34. percben hármas cserét hajtott végre. A 43. percben pedig a korábbi 73-szoros válogatott csatár, Kiprich József fia, Dávid is pályára lépett a kécskeieknél.

A Szolnoki MÁV a 19. percben már kétgólos hátrányban volt a Budaörs otthonában, azonban az 53. és a 60. perc között három gólt szerezve megfordította a mérkőzést.

A Nyíregyháza melletti másik hibátlan csapat, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia könnyedén verte a III. Kerületi TVE-t.

A Kecskemét hazai pályán a négy gólos Lukács Dániel vezérletével győzte le a 5-2-re a 67. perctől emberhátrányban játszó Soroksárt, amelyik a 65. percben Lovrencsics Balázs révén büntetőt hibázott.

A Győr a 90+4. percben lőtt góllal szerezte meg az egyik pontot Szombathelyen a Haladás otthonában.

Eredmények, NB II, 2. forduló:
Tiszakécske - Nyíregyháza Spartacus 1-4 (0-3)
Budafoki MTE - Aqvital Csákvár 1-2 (0-2)
Budaörs - Szolnoki MÁV 2-3 (2-0)
Dorog - Békéscsaba 2-1 (2-0)
Szentlőrinc - Pécsi MFC 1-1 (0-0)
Ajka - BFC Siófok 1-1 (0-1)
Haladás - Győri ETO 1-1 (0-0)
Kecskeméti TE - Soroksár 5-2 (2-1)
Szeged-Csanád Grosics Akadémia - III. Kerületi TVE 3-0 (2-0)

Az NB II állása két forduló után Forrás: nb2.hu