Vágólapra másolva!
Dina Márton és Valter Attila is szökésben volt a Tour of the Alps 4. szakaszán. A csütörtöki etap után az EOLO-Kométa versenyzője átvette a vezetést a hegyi pontversenyben.

A 24 éves magyar bringás jó barátja, Valter mellett olyan nagy nevekkel szökött együtt a nehéz etapon, mint a négyszeres Tour de France-győztes Chris Froome. Annak ellenére, hogy nem sikerült hazaérniük, mégsem lehet csalódott, ugyanis egy szakasszal a verseny vége előtt megszerezte a kék trikót.

Dinának pénteken két kategorizált emelkedőn kell majd megvédenie első helyét, és akkor egy újabb magyar sikernek lehetünk szemtanúi ezen a rangos, Alpokban zajló kerékpárversenyen.

Összetettben a korábbi Vuelta-győztes Simon Yates vezet szűk egy perccel a csütörtöki szakaszt remek utolsó kilométereinek köszönhetően megnyerő Pello Bilbaóval szemben.

A Garda-tó környékén megrendezésre kerülő etapnak egy harmadik magyar, Fetter Erik vág neki a legjobb pozícióból (27.), Valter a 40., Dina pedig a 93. helyről kezdheti meg a viadal utolsó 121 kilométerét.