Eric Cantona felháborítónak tartja, hogy Katarban rendezik az idei labdarúgó-vb-t

fbl Horizontal FOOTBALL HEADSHOT CHARITY GAME
Former French international Eric Cantona looks on before an England V Soccer Aid World XI charity football match for Soccer Aid for Unicef at Old Trafford in Manchester, northwest England on June 10, 2018. (Photo by Oli SCARFF / AFP)
Vágólapra másolva!
A Manchester United legendás futballistája, Eric Cantona szerint felháborító, hogy Katarban rendezik meg a 2022-es labdarúgó-vb-t. A korábbi klasszis játékos éles kritikával illette az országot, és úgy véli, a labdarúgás manapság már egyértelműen csak a pénzről szól.

A Daily Mail megírta, hogy a Manchester United korábbi kiválósága azzal vádolta a közel-keleti államot, hogy borzalmas bánásmódban részesítik a stadionokat építő munkásokat, ráadásul Katar sosem játszott fontos szerepet a labdarúgás történelmében.

Cantona úgy véli, hogy a világbajnokságok rendezési jogát olyan országoknak kell odaítélni, amelyeknek lehetőségük van arra, hogy tartós hatással legyenek az egyetemes labdarúgásra mind a férfiak, mind a nők tekintetében.

Az elmúlt évtizedekben olimpiai játékok és világbajnokságok voltak olyan feltörekvő országokban, mint Oroszország vagy Kína. De Katar nem a futball hazája, ez az egész csak a pénzről szól" - mondta a francia válogatott egykori klasszisa.

Eric Cantona szerint nem Katarnak kellene rendeznie a labdarúgó-vb-t Forrás: AFP/Oli Scarff

Emberek ezrei haltak meg, és mi mégis dicsőíteni akarjuk ezt a világbajnokságot" - utalt arra, hogy az építkezések során rengeteg munkás veszítette életét.

"Én személy szerint nem fogom nézni a vb-t.

Megértem, hogy a futball egy hatalmas üzlet, de azt hittem, ez az egyetlen hely, ahol mindenkinek lehet esélye" - fűzte hozzá Cantona.

A katari labdarúgó-vb-t a szokásoktól eltérően nem nyáron rendezik, hanem év végén, november 21. és december 18. között.