A nagy múltú csapat 16 futballistája koronavírusos

Vasco da Gama
Brazil's Vasco Da Gama football team poses for pictures before the start of their Copa Sudamericana football match against Bolivia's Oriente Petrolero, at Ramon Aguilera Costas stadium, in Santa Cruz, Bolivia, on February 19, 2020. (Photo by AIZAR RALDES / AFP)
Vágólapra másolva!
A Vasco da Gama tizenhat labdarúgójának koronavírus-tesztje lett pozitív - jelentette be a brazil klub. A hírt egy nappal azt megelőzően közölték, hogy az állam csapatai a március közepe óta tartó bő kéthónapos kényszerszünetet követően ismét edzésbe állnának.

A Vasco híradása szerint 43 tesztet végeztek el, a 16 fertőzött játékost elkülönítették, hárman pedig már felépültek a Covid-19 betegségből.

- írják a közleményben.

Több mint egy teljes kezdőnyi futballistának lett pozitív a koronavírus-tesztje a négyszeres brazil bajnok Vasco Da Gama csapatában Forrás: AFP/Aizar Raldes

A játékosok Rio de Janeiro államban hétfőtől - a fizikai tesztek elvégzése után - egyéni tréningeken vehetnek részt, az érintkezéssel járó edzések azonban még nem engedélyezettek. Más államok még nem hoztak döntést a teljes kerettel végezhető felkészülésről.

Vasárnap az Atlético Mineiro és a Cruzeiro is egy-egy futballistája pozitív tesztjéről számolt be.

A 210 millió lakosú országban jelenleg gyorsan terjed a vírus: eddig 514 849-en fertőződtek meg, és 29 314 halálesettel a negyedik helyen áll a világban az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Olaszország után. A két brazíliai állam, amelyben a legtöbb halálesetet és fertőzöttet tartják nyilván, az ország délkeleti részében fekvő Sao Paulo és Rio de Janeiro.