Parmezános zöldborsókrémleves: a tejszíntől finom selymes lesz
A parmezános zöldborsókrémleves hamar elkészíthető, mégis különleges finomság. Mirelit borsóból is isteni.
A borsó az a zöldség, ami ellen még a gyerekeknek is a legritkább esetben van kifogásuk. Egyszerűen és gyorsan ínyenc levest készíthetsz belőle. A megszokott borsólevest különlegessé teheted, ha tejszínt öntesz hozzá, és krémlevesnek turmixolod össze. A hozzáadott kevés krumplinak köszönhetően liszt nélkül is sűrű lesz.
Parmezános zöldborsókrémleves
Hozzávalók
- 40 dkg zöldborsó
- 5 dkg parmezán
- 3 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db krumpli
- 1 db leveskocka
- 1 késhegynyi szerecsendió
- 3 szál petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
A felaprított vöröshagymát futtasd meg az olvasztott vajon, majd add hozzá a borsót, és együtt dinszteld néhány percig. Ezután öntsd fel egy liter vízzel, és add hozzá a felkockázott krumplit. Sózd, borsozd, szórd hozzá a szerecsendiót, és ha felforr, morzsold bele a leveskockát. Kis lángon főzd 20-25 percig, amíg a borsó és a krumpli is teljesen megpuhul.
Húzd le a tűzről, majd botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd. Add hozzá a tejszínt, néhány perc alatt forrald össze. Tálaláskor minden tányérba szórj egy kevés parmezánt, és arra merd a forró levest. Az adagokat néhány csepp tejszínnel és egy petrezselyemlevéllel díszítheted.
Még finomabb és egészségesebb lesz a zöldborsókrémleves, ha kocka helyett házi csontlevesalapléből készül.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept