Isteni sajtos csirkemell ropogós bundában: egyszerre omlós és ropogós
A göngyölt csirkemell-variációknak se szeri, se száma. Ez az egyik legegyszerűbb, ám mégis ínycsiklandó változat.
A sajttal töltött, rántott csirkemell az az étel, amit mindenki minden alkalommal szívesen fogyaszt. A klasszikus rántott hús kiváló alternatívája lehet, de akkár ünnepi összejöveteleken is főszerepet kaphat. Tepsiben vagy olajban is ropogósra sütheted.
Sajtos, rántott, göngyölt csirkemell
Hozzávalók
- 4 db filézett csirkemell
- 4 szelet sajt
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 12 dkg liszt
- 2 db tojás
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, majd törölgesd le róla a nedvességet. Vágd be hosszában, majd nyisd szét, mint egy könyvet. Kicsit klopfold ki, és ízlés szerint sózd, borsozd. Tegyél rá sajtszeletet, majd tekerd fel. Panírozd be a szokásos módon, tehát forgasd először a lisztbe, majd a villával felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába.
Forrósíts olajat, majd rakd bele a hússzeleteket, és süsd meg szép aranybarnára oldalanként négy-négy perc alatt. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. Ha inkább tepsiben sütnéd, spriccelj a hússzeletekre kevés olajat, és 180 fokon süsd meg 30 perc alatt.
A rántott csirkemell olaszosan, paradicsommal, parmezánnal minden igényt kielégít.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept