Fokhagymás, parmezános spagetti, ahogy az olaszok szeretik

Az olívaolajban pirított fokhagymától és a parmezántól válik igazán karakteressé ez az ínyenc spagetti.

fokhagymas-parmezanos-spageti-recept
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az olaszok fokhagymás tésztája, az aglio e olio neked is bejön, ha szereted a pikánsabb fogásokat. A kellemesen csípős étel a trattoriák nagy kedvence, de otthon is villámgyorsan, 20 perc alatt összedobható. Ráadásul a hozzávalókat is nagy valószínűség szerint megtalálod a kamrádban. 

Fokhagymás, parmezános spagetti

Hozzávalók

  • 40 dkg spagetti
  • 8 dkg reszelt parmenzán
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál aprított petrezselyem
  • bors
  • chili
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban kezdj vizet melegíteni, amikor elkezd forrni, dobd bele a spagettit, szórj hozzá sót, és főzd körülbelül 10 perc alatt al dente állagúra. Amikor már nem kemény, de még nem is puha, szűrd le, és csepegtesd le. Egy lábosban vagy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd rakd bele a reszelt vagy zúzott fokhagymát. Kevergetve süsd addig, amíg elkezd barnulni. Vigyázz, hogy ne süsd túl, mert akkor keserűvé válhat. 
Keverd hozzá a spagettit, sózd, borsozd, és amennyiben bírod, szórj még hozzá chilit, majd forgasd össze. A tetejére mehet aprított petrezselyem és reszelt parmezán.
A carbonara spagetti is a kedvenced? Ez a változat ráadásul hihetetlenül egyszerű is. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük