Isteni morzsasüti fagyasztott bogyós gyümölcsökkel: melegen tálalva a legfinomabb
Ideje elővenni a fagyasztóból a nyáron eltett bogyós gyümölcsöket, az édes tésztájú morzsasütibe pont kapóra jönnek.
Ha a pitesütésre nincs időd, az angolok híres morzsasütijét, a crumble-t akkor is össze tudod dobni. Az édes tésztához a kissé savanykásabb bogyós gyümölcsök jól illenek, így az áfonya, a meggy, a málna, vagy ezeket akár vegyesen is teheted a tepsibe. Sütés közben a gyümölcsök levet eresztenek, és abban párolódnak meg.
Bogyós gyümölcsös morzsasüti
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
A töltelékhez
- 60 dkg bogyós gyümölcsök
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
- szegfűszeg
Elkészítés:
A tésztához keverd össze a lisztet, a cukrot, a fahéjat, a vaníliás cukrot és a sót, majd gyors mozdulatokkal morzsold össze a vajjal. Kenj ki kevés zsiradékkal egy kisebb tepsit vagy egy tortaformát, és szórd a tepsi aljába a gyümölcsöket. Ízesítsd vaníliás cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, és fedd be a morzsával.
Told forró sütőbe, és 160 fokon süsd aranybarnára körülbelül 25-30 perc alatt. Még melegen, tejszínnel vagy fagyival kínáld.
Ha egy kicsit több időd van, készítsd el a vérnarancsos pitét, vibráló színeivel feldobja a napodat.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept