Krumplis tészta sütőben sütve, baconnel és hagymával: így még finomabb a régi kedvenc

Egyszerűből extrát: a krumplis tésztát sem nehéz megbolondítani. Szánj rá pár percet, és süsd is össze.

Sült krumplis tészta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A krumplis tészta vagy grenadírmars régi magyar étel, kockatésztával készül, és a pirospaprika sem hiányozhat róla. Általában nosztalgiát kelt, hisz az iskolai menzán is nagy kedvencnek számított. Többféleképpen is elkészítheted, érdemes néha felturbózni egy kicsit. A sok hagyma alap, de jól megy hozzá a bacon is. Dugd egy kicsit sütőbe, összesütve minden eddiginél ízletesebb lesz. 

Sült krumplis tészta

Hozzávalók

  • 60 dkg krumpli
  • 50 dkg kockatészta
  • 10 dkg bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1.5 teáskanál őrölt pirospaprika
  • étolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát dobd bő, sós vízbe, és főzd a zacskón található ideig, majd szűrd le és csepegtesd le. A krumplit is mosd meg, és a héjában, enyhén sós vízben főzd puhára forrástól számítva körülbelül 20-25 perc alatt. Hámozd meg, és krumplinyomóval törd össze, vagy vágd kis darabokra.


Egy lábosban vagy serpenyőben forró olajon dinszteld meg az apróra vágott hagymát, szórd rá a pirospaprikát, tedd hozzá a krumplit, jól keverd össze, és fűszerezd sóval, borssal, majd forgasd hozzá a tésztát. Tedd át tűzálló edénybe, rakd rá az aprított bacont, és süsd 180 fokon 15 percig.
Ha édességre vágysz, a vargabéles remek desszert lehet. Vastag, túrós töltelékkel az igazi. 

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük