Ropogós, szezámmagos bundában sült csirkecsíkok: joghurtos páctól még omlósabb

A szezámmagos csirkecsíkok bundája extra ropogós, belül pedig hihetetlenül puha.

csirkecsikok-szezammagos-bundaban
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez az egyik legjobb panírvariáció, ha a hagyományos rántott hús helyett egy kicsit másra vágysz. Ha joghurtban pihenteted a húst, még puhább, omlósabb lesz, nem fog kiszáradni, és a csirkemell magába szívja a fűszerek ízét, illatát. Ráadásul nem kell majd lisztbe és tojásba forgatni, elég szezámmaggal összekevert zsemlemorzsával bundázni. 

Szezámmagos bundában sült csirkecsíkok

Hozzávalók

  • 2 db csirkemell
  • 3 dl joghurt
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál oregánó
  • 1 mokkáskanál bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd fel ízlés szerint, öblítsd le, majd papírtörlővel itasd le róla a nedvességet. Szórd meg sóval és borssal. A joghurtot öntsd egy tálba, tedd hozzá a zúzott fokhagymát, a bazsalikomot, az oregánót. Forgasd bele a csirkemelldarabokat, fedd le, és pácold legalább egy-két órán át. 
 

A zsemlemorzsát szórd egy tálba, és keverd hozzá a szezámmagot. A húsdarabokat csepegtesd le, és forgasd meg a zsemlemorzsában. Tedd bő, forró olajba, és süsd aranybarnára. Rakd papírtörlőre, és csepegtesd le a szeletekről a felesleges olajat. 
Készítettél már otthon kijevi csirkemellet? A fűszervajas tölteléktől még omlósabb lesz a hús. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük