Isteni fekete olívakrém: szendvicsekbe és húsok mellé is tökéletes

Olívarajongók számára kihagyhatatlan a tapenade, vagyis az ízes, villámgyors kence, amit aztán a végtelenségig variálhatsz.

olivas-krem
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az olívakrém Provence egyik legismertebb zöldséges kencéje. Az alapreceptet kedvedre alakíthatod, jól megy hozzá a szardella, a füge vagy éppen a kapribogyó. Kenheted focacciára, pirítósra, bagettre, de zöldségmártogatósnak is kiváló. Finom hallal vagy sült csirkével, sőt még kecskesajttal is.   

Fekete olívakrém

Hozzávalók

  • 20 dkg fekete olívabogyó
  • 3 evőkanál kapribogyó
  • 3 teáskanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál balzsamecet
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, az olívabogyót magozd ki. Rakd a kapribogyókkal együtt késes aprítógépbe, majd dolgozd krémesre egy-két perc alatt. Ízesítsd borssal, zúzott fokhagymával, keverd hozzá az olívaolajat és a balzsamecetet is. Só nem nagyon kell hozzá, mert az olívabogyó elég sós. Pürésítsd addig, amíg homogén masszát nem kapsz. Kóstold meg, ha szükséges, adj még hozzá fűszert. Tovább turbózhatod a masszát rozmaringgal is. Isteni focacciával, sós keksszel, de tökéletes hozzá a bagett is.
Olívabogyóval a kenyeret is feldobhatod. Ezt ráadásul még dagasztani sem kell. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük