A legfinomabb grillpácok, amiktől nemcsak omlós, de igazán finom lesz a hús

Egy jó páccal a legegyszerűbb húsokat is fenségessé teheted. Grillezéshez pont kapóra jönnek.

legfinomabb-hazi-pacok
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mindegy, hogy csirke, sertés vagy marha, a húsok sokkal omlósabbak, zamatosabbak, karakteresebbek lesznek, és kevesebb eséllyel száradnak ki, ha sütés előtt bepácolod őket. Népszerűek az olívás, a mustáros, a joghurtos keverékek, amikhez jól illenek a különféle zöldfűszerek. Pácold benne a húsokat legalább két órán át, még jobb, ha egy egész éjszakán át pihenteted a keverékben. Oldalashoz, tarjához, nagyobb darab húsokhoz választhatsz száraz pácot is.

mezes-mustaros-szosz-husokhoz
Fotó: SlatteryMedia

Legfinomabb grillpácok

Hozzávalók

Fokhagymás, zöldfűszeres pác

  • 0.5 dl extra szűz olívaolaj
  • 2 ág rozmaring
  • 2 ág kakukkfű
  • 2 teáskanál színes bors

Mézes-mustáros pác

  • 6 evőkanál méz
  • 3 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma

Száraz BBQ pác

  • 8 dkg barna cukor
  • 2 teáskanál fokhagymapor
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál
  • 1 teáskanál chili
  • 1 teáskanál cayenne-bors
Recept idők

Elkészítés:

Fokhagymás, zöldfűszeres pác
Az olívaolajat öntsd egy tálba, keverd hozzá a megmosott, lecsepegtetett zöldfűszereket és a borsot. Rakd egy műanyag tálba vagy nagyobb edénybe a húst, mindkét felét kend be a páccal, és lefedve tedd a hűtőbe legalább egy-két órára. Szárnyasokhoz, sertéshez is bátran használhatod. Tehetsz még hozzá más zöldfűszert, így bazsalikomot, petrezselymet vagy oregánót is. Sót ne dobj a pácba, csak közvetlenül sütés előtt szórd meg vele a húst, így nem fog kiszáradni.
 

Mézes-mustáros pác
Keverd össze a mézet, a mustárt, öntsd hozzá az olívaolajat, majd add hozzá az áttört fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet. Forgasd bele a húsokat, és hagyd a pácban néhány órán át. Ha lehet, magos mustárt használj. Kicsit édeskés, pont ezért ne süsd túl magas hőmérsékleten, mert könnyen megég. Húsokhoz, halakhoz, sőt zöldségekhez is bátran választhatod. 
 

Száraz BBQ-pác
Mérd a fűszereket egy tálba, és jól keverd össze. Az ujjaiddal alaposan dörzsöld be vele a leöblített, szárazra törölt húsokat. Sütés előtt pihentesd a húst három-négy órát. A száraz pác remek választás sertéshúsokra, csirkecombra vagy csirkeszárnyra. Ha maradna a fűszeres keverékből, száraz, hűvös helyen hónapokig eláll.
Ha bizonytalan vagy abban, hogy mit és hogyan grillezz, nézd meg ezt a kisokost! 

szaraz-bbq-pac
Fotó: kajakiki

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük