30 perces csokis-meggyes brownie, ami szétolvad a szádban

Ez a brownie belül szinte krémes, hihetetlenül puha, a meggyel pedig a sok csoki tökéletes összhangban van.

meggyes-brownie
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A brownie is finomabb gyümölcsösen, meggyel feltétlenül próbáld ki. Bár az egyik legegyszerűbb süti, nem árt néhány dologra figyelni. Nagyon fontos, hogy jó minőségű, legalább 70%-os kakaótartalmú étcsokit használj. Nem fog kicsapódni a tojás, ha kicsit vársz, mielőtt a csokis masszába kevered. Fontos azt is eltalálni, hogy mikor vedd ki a sütőből. 

Csokis-meggyes brownie

Hozzávalók 16 szelethez

  • 30 dkg meggy
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg étcsoki
  • 10 dkg liszt
  • 3 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A vajat vágd kisebb darabokra, rakd egy tűzálló edénybe, tördeld hozzá a csokit, és vízgőz felett olvaszd össze, majd keverd hozzá a cukrot. Húzd félre, majd amikor langyosra hűl, egyesével dolgozd hozzá a tojásokat, és részletekben adagold hozzá a lisztet is. Keverd simára a masszát, és egyengesd egy vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, majd szórd meg megmosott, kimagozott meggyel.

 

Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Vigyázz, ne süsd túl a tésztát! Ha a belseje ragacsos még egy kicsit, kiveheted a sütőből. Ne szeleteld melegen, feltétlenül várd meg, míg kihűl. Fokozhatod az élvezetet csokiöntettel és fagyival. 
Mit szólnál a sajttortás brownie-hoz? Gyönyörűen néz ki, és a kezdőknek is sikerüni fog. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük