Tejszínes, málnás torta klasszikus piskótával: egyáltalán nem émelyítő

Ezt most kell elkészítened! A málna savanykás, friss, a piskóta pedig édes és szép magas.

Tejszínes, málnás torta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Érdemes kihasználni azt a rövid időszakot, amíg friss az egészséges, zamatos málna. Ilyenkor rakj minél több gyümölcsöt a sütikbe is. Az alap ezúttal a klasszikus, hattojásos piskóta, ami szép magas és jó levegős lesz. Süsd tortaformában, még mutatósabb. Ha nem akarod túlbonyolítani a sütést, a főzött krém helyett dobd fel tejszínnel a tésztát. 

Tejszínes, málnás torta

Hozzávalók 16 szelethez

  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet

A krémhez

  • 35 dkg málna
  • 4 dl habtejszín
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag zselatinfix
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a sárgákat keverd ki jól a kétféle cukorral. A fehérjét verd kemény habbá a csipet sóval, majd dolgozd hozzá a tojássárgás keveréket. Az átszitált lisztet részletekben forgasd a masszába. Ügyelj, hogy ne törd meg a habot.  

Egyengesd a masszát kivajazott, kilisztezett, közepes méretű tepsibe vagy tortaformába, és előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. Amikor már szép magas és aranybarna, teszteld tűpróbával. Ha a piskótába szúrt tű vagy fogvájó nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Hagyd a formában kihűlni. 
 

A krémhez a hideg tejszínt verd kemény habbá, add hozzá a zselatinfixet, majd a cukrot, a vaníliát, és verd még tovább. A kihűlt piskótát vágd ketté, és kend meg az első lapot a tejszínnel. Rakj rá megmosott, lecsepegtetett málnát, és fedd be a piskótával, majd mehet a tetejére a maradék tejszín és a málna.
A málnás-mákos piskótában sem fogsz csalódni. A gyümölcs kellemesen savanykás ízt ad a tésztának. 

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük