Leveles tésztában sült, fűszeres darált hús: finom és különleges

A darált húsból készített ételek minden formában csábítóak. Csak leveles tészta kell hozzá, és villámgyorsan kész a finom fogás.

daralt-husos-pite-leveles-tesztaban
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Milyen ötletes! A darált húsból ne csak fasírtot készíts, hisz sokféleképpen felhasználható, variálható. Leveles tésztába töltve laktató fogás, salátával kínálva akár gyors vacsora is lehet, de vendégvárónak is kiváló, és a munkába is csomagolhatsz belőle. Alig kell hozzá fél óra, és kész az ízletes étel. 

Leveles tésztában sült darált hús

Hozzávalók

  • 50 dkg leveles tészta
  • 30 dkg darált hús
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tojás
  • 1 dl bor
  • bors
  • olaj
  • zöldfűszerek
Recept idők

Elkészítés:

Ha fagyasztott leveles tésztát használsz, hagyd szobahőmérsékleten felengedni. Forrósíts fel kevés olajat, és süsd rajta üvegesre az apróra vágott hagymát. Add hozzá a darált húst, és kevergetve süsd fehéredésig. Öntsd fel a borral, fűszerezd sóval, borssal, rakd hozzá a kis darabokra vágott paradicsomot és a zöldfűszereket. A kakukkfű, a bazsalikom, a petrezselyem és az oregánó is illik hozzá. Közepes lángon süsd 10 percig, majd húzd le a tűzről. 

A leveles tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki fél centi vastagra, és rendezd a közepére a fűszeres darált húst. A két hosszabb szélét ferdén vagdosd be egy-másfél centinként, majd a bevágott részeket copfszerűen hajtogasd a töltelékre. A tészta tetejét kend meg felvert tojással, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. 

Még egy remek ötlet, hogy mit kezdjél a leveles tésztával! Csomagolj bele virslit, és akár vacsorára is kínálhatod. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük