Szaftos, fűszeres csirke vele sült körtével: ettől lesz igazán finom a hús

A körte jól illik a csirkéhez. Ha a hús mellé egy-két gyümölcsöt is raksz, sokkal zamatosabb lesz a végeredmény.

Szaftos, fűszeres csirke vele sült körtével: ettől lesz igazán finom a hús
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sós és az édes ízek csodás kavalkádja a sütőben: a körtés csirke igazán pazar főfogás. Tökéletes választás az egész csirkecomb, de akár mellet vagy egész csirkét is rakhatsz a tepsibe. Ha borral locsolgatod, még omlósabb és zamatosabb lesz. Az alkoholtartalma pedig sütés közben elpárolog, így a gyerekek is bátran megehetik. Csak pár perc tényleges munka van vele. Pácolni viszont érdemes akár hosszabb ideig is. 

Körtével sült csirke

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 db csirkecomb
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2.5 dl fehérbor
  • 2 db körte
  • 1 ág rozmaring
  • 1 db fahéj
  • bors
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

Az olívaolajat keverd össze a borssal és a rozmaringgal. A csirkét tisztítsd meg, öblítsd le, csepegtesd le, sózd be. Rakd egy tűzálló tálba, majd öntsd a combokra a fűszeres keveréket. Ha teheted, letakarva pihentesd a hűtőben egy-két órát.

Sütés előtt pakold a hús mellé a gerezdekre vágott körtét. Rakhatsz rá fahéjat, hogy még zamatosabb legyen. Locsold meg a fehérbor felével, fedd le fóliával, és told a sütőbe. Többször forgasd meg a húst, és locsold rá a maradék bort. Süsd puhára körülbelül 45-55 perc alatt. Ezt követően vedd le róla a fóliát, szórd meg petrezselyemmel, és pirítsd meg.  

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük