Krémes krumplipüré brokkolival és sajttal: így még finomabb a hétvégi köret

Még a legjobb krumplipürére is ráfér néha egy kis újítás. Dobd fel brokkolival!

Krémes krumplipüré brokkolival és sajttal: így még finomabb a hétvégi köret
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár krumplipürét mindenki tud készíteni, ha ismersz néhány fortélyt, minden eddiginél finomabb lesz. A krumplit ne héjában főzd meg, könnyebben tudod pürésíteni, és krémesebb lesz, ha megpucolod. Ha a nagyon egészséges brokkolival gazdagítod kedvenc köretedet, még finomabb és különlegesebb lesz. Alig tart tovább elkészíteni, mint a sima változatot.

Brokkolis krumplipüré

Hozzávalók

  • 70 dkg krumpli
  • 1 fej brokkoli
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit szedd rózsáira, és sós vízben főzd puhára körülbelül 12 perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le. Amikor kihűl, rakd turmixgépbe, és pépesítsd. A krumplit pucold meg, és vágd kisebb kockákra vagy karikákra. Főzd meg körülbelül 20 perc alatt, közben dobj hozzá egy teáskanál sót. Ha puha, öntsd le róla a vizet.
 

Még melegen törd össze. Keverd hozzá a brokkolit, és rakd hozzá a kis darabokra vágott vajat. Öntsd hozzá a meleg tejet, de arra ügyelj, hogy ne legyen tocsogós. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Érdemes botmixerrel még tovább krémesíteni. Kóstold meg, hogy nem kell-e még hozzá valamilyen ízesítő, majd tálalásig tartsd melegen. Ha a tej felét tejszínre cseréled, még selymesebb lesz a püré. Ha szereted a fokhagymát, azt is rakhatsz a krumplihoz. 
 

Képek: Getty Images.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük