Rántott hús tejfölös pácban érlelve: a panír extrán ropogós, a hús omlós
Nem kell a rántott húsnak sem mindig egyformának lennie. Pácold be, és a panírozáson is változtass egy kicsit!
El sem tudod képzelni rántott hús nélkül a hétvégi ebédet? Ha unod a hagyományos változatot, dobd fel egy kicsit, mondjuk fűszeres, tejfölös páccal! Még ropogósabb lesz a panír, ha a zsemlemorzsába kevés lisztet is szórsz. Figyelj, hogy forró olajba rakd a húst, különben túl sok olajat szív magába.
Rántott hús tejfölös pácban
Hozzávalók
- 70 dkg csirkemell
- 5 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl tejföl
- 1 db tojás
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- 1 késhegynyi bors
- 3 dl olaj
Elkészítés:
A csirkemellet vágd vékony, két-három milliméteres szeletekre, így jobban átsül a hús. Ha szükséges, kicsit klopfold ki. A tejfölt keverd el a tojással, a sóval, a borssal, a préselt fokhagymával, és kend be vele a húsokat. Takard le, és pácold a csirkét legalább egy-két órán át. Még jobb, ha egy egész éjszakán át a tejfölös keverékben hagyod.
Sütés előtt a lisztet és a zsemlemorzsát öntsd egy tálba, majd forgasd meg benne a pácolt csirkemellet. A felesleget rázd le. Forrósíts bőséges olajat, és rakd bele a húst. Süsd meg oldalanként körülbelül három-három perc alatt. Óvatosan szedd ki, és csepegtesd le papírtörlőn a felesleges olajat.
Képek: Getty Images.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept