Sütőben sült, parmezános, fokhagymás krumpli: máskor is így fogod készíteni a sült krumplit
Ha extra köretet keresel a hétvégi főfogás mellé, nem bánod meg, ha erre a parmezános-fokhagymás krumplira esik a választásod.
Kívül ropogós, belül puha, és kellemesen fűszeres: ilyen a tökéletes tepsiben sült krumpli. Ez a változat jóval kevesebb kalóriát tartalmaz, mint az, ha olajban sütnéd. Sót ne tegyél a fűszerkeverékbe, különben nem lesz olyan ropogós a krumpli. Könnyen lehet, hogy nagyobb sikere lesz, mint a mellé kínált húsnak.
Parmezános, fokhagymás krumpli
Hozzávalók
- 60 dkg krumpli
- 5 dkg vaj
- 10 dkg parmezán
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál aprított zöldfűszer
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplikat alaposan mosd meg, dörzsöld meg, megpucolni nem szükséges. Nagyságuktól függően vágd kettő-négy részre. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és rendezd el benne a szeleteket. Arra ügyelj, hogy ne takarják egymást. A vajat olvaszd fel, keverd össze borssal, préselt fokhagymával és ízlés szerinti zöldfűszerrel. Ez lehet bazsalikom, petrezselyem vagy akár rozmaring is.
Kend meg a keverékkel a krumplikat, majd szórd meg reszelt parmezánnal. Dobhatsz még fokhagymagerezdeket is a tepsibe. Forró sütőben, 180 fokon süsd meg 35-40 perc alatt. Közben többször forgasd át a krumplikat. A sütőből kivéve sózd meg.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept