Illatos, fűszeres sütőtökvaj: kenyérre kenhető őszi finomság

Amerikában a sütőtökvaj nagy őszi kedvenc. Ugyanazokkal a fűszerekkel készül, mint a sütőtökös pite.

Sütőtökvaj recept
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az elnevezés kicsit csalóka, hisz a vajhoz nem sok köze van, de Amerikában így nevezik az ősz egyik kedvencét. Remekül illik pirítósra, gofrira, de megtöltheted vele a sütiket is. Ha a hűtőben tartod, két-három hétig is eláll. Dekoratív üvegben, szép masnival átkötve tökéletes ajándék lehet. Bárki könnyen elkészítheti. 

Sütőtökvaj recept

Hozzávalók

  • 50 dkg sült tök
  • 8 dkg barna cukor
  • 2 dl narancslé
  • 2 db csillagánizs
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 mokkáskanál szerecsendió
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál gyömbér
Recept idők

Elkészítés:

A tököt öblítsd le, vágd félbe, távolítsd el a magokat, majd szeleteld fel kisebb darabokra. Forró sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Ha kihűl, kapard ki a héjából, és botmixerrel pürésítsd.

Rakd egy tálba, tedd hozzá a narancslevet, majd ízesítsd fahéjjal, szegfűszeggel, szerecsendióval, csillagánizzsal és reszelt gyömbérrel. Kis lángon, gyakran megkeverve főzd a forrástól számítva körülbelül 20-25 percig. Akkor az igazi, ha jó sűrű. A tűzről lehúzva öntsd hozzá a citromlevet is. Kanalazd zárható üvegekbe, és tárold a hűtőben. 

 

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük