Mustáros pácban érlelt csirkecomb: a bőre szép fényes és jó ropogós lesz
A mustáros, pácolt csirkecomb fantasztikus hétvégi főfogás. A zamatos, szaftos hús leesik a csontról.
Ha olyan laktató, finom ételt tennél hétvégén az asztalra, amivel nincs sok macera, a sült csirkecomb jó megoldás lehet. Ha kicsit felturbózod, igazán fenséges lesz. Csak elő kell készíteni a húst, és összedobni a pácot. Pácold hosszabb ideig, hogy jó omlós és zamatos legyen a csirkecomb.
Mustáros, pácolt csirkecomb
Hozzávalók
- 6 db csirkecomb
- 2 evőkanál mustár
- 2 evőkanál olaj
- 1 dl fehérbor
- 1 db vöröshagyma
- 1 ág rozmaring
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat tisztítsd meg, az esetleges szőröket távolítsd el. A mustárt, az olajat, a fehérbort, a sót, a borsot, a rozmaringot és az apróra vágott hagymát jól keverd össze egy edényben. Rakd bele a csirkét, és takard le. A húst legalább két órán át pihentesd a pácban, de akár egy egész éjszakán át a fűszeres keverékben hagyhatod.
Tedd zsiradékkal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba, öntsd rá a maradék páclevet, és told előmelegített sütőbe. Fedd le alufóliával, 30 percig puhítsd 170 fokon, majd vedd le róla a fóliát. Told vissza, és süsd magasabb hőfokon addig, amíg a csirke bőre szép piros nem lesz. Ez még körülbelül 15 perc. Közben többször locsold meg a combokat.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept