Egészben sült, rozmaringos, citromos csirke: a legtöbben ezeket a hibákat követik el sütés közben

A rozmaringos sült csirke néhány praktikával igazán omlós, szaftos lesz, a bőre pedig ropogós.

Egészben sült, rozmaringos, citromos csirke: a legtöbben ezeket a hibákat követik el sütés közben
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rozmaringos, citromos, sült csirke kiadós, tökéletes hétvégi ebéd. Jól jön, ha nagy a család, esetleg vendégeket vársz. Szinte mindenkivel előfordult már, hogy a csirke kiszáradt sütés közben. Sztárszakácsok szerint ezt könnyű elkerülni, ha előbb pirítod, majd utána puhítod a húst. A visszamaradt szaftot ne dobd ki, tökéletes tunkolni. 

Rozmaringos, citromos csirke

Hozzávalók

  • 1 db csirke
  • 10 dkg vaj
  • 3 ág friss rozmaring
  • 1 db citrom
  • 1 dl fehérbor
  • 1 ág kakukkfű
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét mosd meg, majd alaposan csepegtesd le, és papírtörlővel törölgesd teljesen szárazra a bőrét. Különben nem lesz jó ropogós. Kívül-belül sózd be, szórd meg borssal, az üregébe rakj egy citromot, rozmaring- és kakukkfűágat. Ha tepsiben sütöd, érdemes összekötni a lábakat, hogy ne terüljön szét. A vajat olvaszd fel, és mindenhol masszírozd be vele a csirkét.

Rakd egy zsírral kikent tepsibe, és önts alá fehérbort. Előbb süsd a csirkét 200 fokon 20 percig, majd 180 fokon 50-60 percig. A sütési idő a hús nagyságtól függően változhat. Közben érdemes locsolgatni. Biztosan átsült a csirke, ha a combjából tiszta lé folyik ki. Tálalás előtt pihentesd 15 percig, hogy szépen tudd szeletelni. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük