Villámgyors diétás brokkolipüré: ezt edd a krumpli helyett, és fogyni fogsz

Ha unod a krumplit, vagy valami egészségesebbre vágysz, próbáld ki a brokkolit pürésítve! Bűntudat nélkül szedhetsz belőle még egyszer.

Diétás brokkolipüré
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nyáron vedd könnyebbre a köreteket is, a brokkoli tökéletesen helyettesítheti a krumplit! Rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, valódi immunerősítő, és segít megőrizni a bikinialakot is. Könnyen pürésítheted, jól fűszerezhető, remek kísérője lehet sült és grillezett húsoknak. A hagyományos tej-vaj kombináció helyett joghurttal lazíts az állagán.

Brokkolipüré recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej közepes brokkoli
  • 2 dl natúr joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Mosd meg a brokkolit, majd szedd rózsáira, tedd egy lábosba, önts hozzá annyi vizet, amennyi ellepi. Ha a só mellett kevés szódabikarbónát is dobsz a főzőlébe, megmarad élénkzöld színe, és nem puffaszt. Főzd puhára körülbelül 15 perc alatt. Szűrd le, add hozzá a préselt fokhagymát, sózd, borsozd, ízesítsd szerecsendióval, locsold meg olívaolajjal, és kanalazd bele a joghurtot is.

Krumplinyomóval vagy botmixerrel pépesítsd. Ha kicsit darabosan szeretnéd, kevesebb joghurtot rakj hozzá. Amennyiben krémesebb végeredményre vágysz, önthetsz hozzá növényi tejet. Tálalás előtt megszórhatod még sovány sajttal vagy petrezselyemmel is.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük