Ropogós és foszlós: így készül az olívaolajos buci kenyérsütőgép nélkül

Ha rajongsz a meleg, friss pékáruért, nehogy kihagyd az olaszok könnyű, olívaolajos buciját!

Ropogós és foszlós: így készül az olívaolajos buci kenyérsütőgép nélkül
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ezzel az olívaolajos bucival mediterrán hangulatot csempézhetsz a hétköznapokba. Ennél jobb szendvicsalapot nem kívánhatnál, és még hamburgerzsemleként is megállja a helyét. Fontos, hogy minőségi olívaolajat használj hozzá, és a tésztába szórhatsz oregánót is.

Olívaolajos buci

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 50 dkg liszt
  • 1 bögre víz
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 3 dkg friss élesztő
  • 2 teáskanál
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 db tojássárgája
Recept idők

Elkészítés:

Melegíts egy deci vizet, majd rakj hozzá egy teáskanál cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Várj 10-15 percig, amíg felfut, tehát jól megemelkedik, és a teteje habos lesz. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sót, az élesztőt, az olívaolajat és a maradék vizet. Gyúrd körülbelül 10 percig, akkor jó, ha szép sima, és nem ragad a kezedhez. Ha szükséges, önts még hozzá vizet.
 

Formázz a tésztából cipót, majd takard le, és keleszd egy órán át. Amikor a duplájára nő, oszd hat-nyolc részre, és készíts bucikat. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és pihentesd még fél-egy órán át. Mindegyiket kend le tojássárgájával, told előmelegített sütőbe, és süsd szép aranybarnára körülbelül 20 perc alatt.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük