Gasztro

Most kapcsold be a sütőt, ezért a sütiért érdemes!

Már nagyon kellett egy kis szusszanás, a nagy kánikula alatt másra sem tudtunk gondolni, csak a fagyira és a jéghideg limonádéra. Most viszont végre újra süthetünk, és már azt is tudjuk, hogy mit! Egy isteni barackos morzsasütit!

Most kapcsold be a sütőt, ezért a sütiért érdemes!

Hozzávalók:

  • 2 ek. sózatlan vaj
  • 4-5 db barack kimagozva, félbevágva
  • 1/3 csésze kristálycukor
  • 1 és 1/2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 tk. fahéj
  • egy csipet só 

A morzsához:

  • 2 csésze finomliszt
  • 1/2 csésze cukor
  • 1 és 1/2 tk. sütőpor
  • 1/4 tk. szódabikarbóna
  • egy csipet só
  • 8 ek. sózatlan vaj felkockázva
  • 1/2 csésze iró (vagy tejföl)
  • 1 nagy tojás 

 

1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra! Egy sütőbe helyezhető serpenyőben  olvasszuk meg a vajat, majd vegyük le a tűzről adjuk hozzá a barackokat, és forgassuk alaposan meg benne!

2. Egy kisebb tálban keverjük össze a cukrot, a kukoricakeményítőt, a fahéjat és a sót! Ezt is borítsuk a barackokra!

3. Készítsük el a morzsát: először keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót! Morzsoljuk hozzá a vajat is, apró morzsákat kell kapnunk!

4. Alakítsunk ki mélyedést a lisztes keverék közepén, öntsük bele az írót és üssük bele a tojást. Továbbra is morzsás tésztát kell gyúrnunk belőle!

5. A morzsát morzsoljuk a barackok tetejére, majd tegyük a serpenyőt a sütőbe 35-40 percre! Melegen tálaljuk, esetleg vaníliafagyival!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top