5000 mAh-s akksit és Helio P60-at ad belépőszinten a ZTE

A lehető legkevesebb pénzért megvásárolható okostelefonok egyik reális versenyzője lehet a Blade 20.

Nem sokat hallunk mostanában a kínai ZTE-ről, viszont bizonyos szinten továbbra is jelen vannak az európai piacon, és néha igen potens termékeket mutatnak be, főleg az olcsó kategóriákban: prémium szegmensben inkább a szintén hozzájuk tartozó Nubia próbálkozik komolyabban.

A legfrissebb ZTE, amiről beszámolhatunk, a Blade 20 nevet viseli: a 6,5 hüvelykes, 720p+ felbontású LCD kijelzővel bíró készülék 19,5:9-es képaránnyal bír, elöl vízcsepp-notch, 8 megapixeles szelfikamera és állítólagos 91,1%-os kijelző-előlap arány jellemzi.

[+]

Odabent MediaTek Helio P60 rendszerchip lakik a jól ismert, négymagos Cortex-A73 prcoesszorral, Mali-G72 MP3 grafikai egységgel, továbbá 4 GB RAM-mal és a kategóriához képest tekintélyes, 128 GB-os belső tárhellyel, ami még bővíthető is egy megfelelő microSD-vel. Hátul akad egy 16 megapixeles főkamera, továbbá egy 8 megapixeles, ultraszéles látó 120 fokos szöggel, illetve egy 2 megapixeles mélységszenzor. HDR és AI-funkciók minden kamera esetén elérhetők.

A jó üzemidőről egy 5000 mAh-s akkumulátor fog gondoskodni, ráadásul egy 18W-os (9V/2A) gyorstöltőt is adnak hozzá. A Blade 20 tud segíteni a lemerült mobilokon is, kábeles technológiával tud külső, USB-s energiaforrásként működni, viszont a csatlakozója még a régi microUSB-s. Szoftveresen érdekességként említhető az opcionálisan aktiválható távoli felügyelet, amivel távolról tudjuk korlátozni a használatot, adott esetben kikapcsolni funkciókat, vagy nyomon követni a készülék aktuális lokációját. A kínai piacon 1000 jüanért, azaz körülbelül 42 000 forintért kínál mobil, Kínában két héten belül már szállítják, nemzetközi elérhetőségről viszont nincs információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

  • Visszatért a csődből a Gionee

    Másfél év pihenő után, mintha mi sem történt volna hozott egy új készüléket az egykor magyar piacon is szereplő, kínai gyártó.

Előzmények

Hirdetés