Szeptember 19-én mutatkozik be a Mate 30 család

A Kirin 990 SoC is ekkor érkezhet Európába, ha hinni lehet Dr. Wang Chenglu Huawei elnök szavainak.

Hirdetés

Kulcsfontosságú esemény volt a Huawei múltheti fejlesztői konferenciája, hiszen ott mutatkozott be a HarmonyOS multi-platform operációs rendszer, az azt futtató Honor Vision 4K HDR okostévé család és az EMUI 10-es felület, Android 10 alapokon. Ez utóbbi már a Mate 30 família érkezését készíti elő, amelyre Európában szeptember 19-én kerülhet sor.

A Mate 30 Pro lehetséges formája egy védőtok gyártó renderképe szerint
A Mate 30 Pro lehetséges formája egy védőtok gyártó renderképe szerint (forrás: SlashLeaks)

Ezt a dátumot Dr. Wang Chenglu, a Huawei fogyasztói üzletágának elnöke lebegtette be az orosz Hi-tech Mail információi szerint, és sanszos, hogy a TSMC 7nm+ node-ján várt HiSilicon Kirin 990-es lapka is ekkor, a Mate 30 csúcstelefonokban mutatkozik be. Ez ugyanaz a lapkakészlet, amit Kirin 985 néven is emlegetnek. Szinte biztosan ez lesz legalább két csúcskiszerelésben, név szerint a Mate 30-ban és a Mate 30 Próban, de a tavalyi év után nem volna meglepő egy Porsche Design és egy kitartó játékra szánt Mate 30 X variáció befutása sem.

A Mate 30 Pro lehetséges formája egy védőtok gyártó renderképe szerint (forrás: SlashLeaks)
A Mate 30 lehetséges formája egy védőtok gyártó renderképe szerint (forrás: SlashLeaks) [+]

Azért hivatalosnak ez a dátum még a Huawei munkatárs szavai alapján sem tekinthető, és szeptember 19-e egy hónappal a Mate 20 Pro első évfordulója elé esne. Az ünnepi szezon ugyanakkor közeleg, illetve azt sem szabad elfelejteni, hogy a háttérben továbbra is folyik a kínai-amerikai gazdasági háborúskodás, ami szintén befolyásolhatja a bemutatódátumokat. A Huawei lendületét az amerikai feketelistázás, úgy tűnik, mindenesetre nem törte meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés