19-es szériával támad a HTC

A tajvani bemutatón az U19e és a Desire 19+ középkategóriás modellekről hullott le a lepel.

A HTC nem is olyan régen még egy igen komoly trendmeghatározó volt ezen a piacon, mára azonban sokkal inkább a VR-szegmensben tudnak és akarnak érvényesülni, a telefonos üzletágban jóval kevésbé aktív a cég. Júniusra azonban készültek két új modellel, az egyik a HTC U19e, a felső-középkategóriának, a másik pedig a Desire 19+, egy kategóriával olcsóbban.

Hirdetés

Az U-széria legújabb modellje 6 hüvelykes, 1080 x 2160 pixel felbontású OLED kijelzőt kapott, a Snapdragon 710-es rendszerchiphez pedig 6/128 GB-os tárolócsomag párosul. Dupla hátlapi kamerája 12 megapixeles, f/1,8-as, hagyományos nagylátószög mellett 20 megapixeles, f/2,6-os telefotó lencsét jelent, előre pedig egy 24 megapixeles, f/2-es szelfikamera és egy 2 megapixeles íriszszkenner került a biztonságosabb arcfeloldáshoz. Nem mellesleg ujjlenyomat-olvasó is jutott rá, a hátlapra.


[+]

A Type-C-csatlakozója 3.1-es szabványú USB átvitelt támogat, a Bluetooth 5.0-s, a Wi-Fi kétcsatornás, a Quick Charge 4.0-val tölthető beépített akkumulátor pedig 3930 mAh kapacitású. Két fizikai nanoSIM tehető bele, ha kihagyjuk a képletből a microSD-t. Szoftveres téren természetesen Android 9.0 Pie jutott rá, Sense-felülettel. Sötétlila és halványzöld hátlapokkal, minden esetben fekete előlappal válik elérhetővé, Tajvanon már holnaptól, 135 000 forintnak megfelelő összegért.

Három hátlapi kamera, jó képernyő-arány, de szerényebb felszereltség fémjelzi a Desire-változatot
Három hátlapi kamera, jó képernyő-arány, de szerényebb felszereltség fémjelzi a Desire-változatot [+]

A Desire 19+ egy jelentősen szerényebb termék. Képátlóban nagyobb, 6,2 hüvelykes, viszont normál HD+ felbontással, IPS technológiával, vízcsepp-noccsal odafönn. Rendszerchipje a MediaTek Helio P35, rendszermemóriából pedig 4 GB az alap, 64 GB-os tárhellyel, ez egyébként 6/128 GB-ra bővítve is kérhető gyárilag. Három kamera jutott a hátlapjára, de szerényebb összeállításban, 13 megapixeles főkamera, 8 megapixeles óriáslátó és 5 megapixeles mélységszenzor triójáról beszélhetünk. Nem maradt le az ujjlenyomat-olvasó, ahogy a kötelezőnek mondható adatkommunikációs felszereltség sem, viszont az ára nem visszafogott, júliustól kerül piacra Tajvanon, 90 000 forintnak megfelelő kezdőáron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Előzmények

  • Új HTC modell várható

    A HTC újabban a VR-ra koncentrál, az Exodus pedig eléggé speciális készülék lett, de most elvileg új eszközzel készülnek.

  • HTC U12+ - egy gombolat bánt engemet

    Mutatós küllem, por- és vízálló védelem, gyors működés, remek kamerák és elsőrangú multimédiás képességek – minden stimmelt, aztán a HTC megnyomta a digitális pánikgombot.

  • HTC U11 Life - életrevaló

    A HTC U11 sorozat középkategóriás modellje az Android One program keretében tiszta rendszert és legalább két éves terméktámogatást garantál, de az Edge Sense - szorongatós funkciók sem maradtak ki.

Hirdetés