Type-C-ről árulkodik az iOS 13 bétája

Több jel mutat arra, hogy a következő Apple mobil már nem Lightning csatlakozót fog kapni, így legalább kábeles téren meglehet az iPhone-Android átjárás.

Hirdetés

Lehetséges, hogy lassan a köznyelvi iPhone-töltő, mint fogalom, eltűnik a világból,a Lightning csatlakozó leváltása után várhatóan megszűnne az az állandó probléma, hogy egyik telefonkábel nem kompatibilis a másikkal, hanem az USB Type-C-ben végre megtalálná a világ a sztenderdet. Az uniformizálódás jelei szerencsére észrevehetők voltak az elmúlt években is, a vezeték nélkül tölthető iPhone-ok a Qi-képes padok többségével hibátlanul működnek, az iPadeken pedig nemrég már leváltotta a Lightningot a jól ismert USB-csatlakozó.

 

Az iOS 13 iPhone-os bétájának recovery módjában végre USB Type-C kábel jelenik meg, ami élénken utalhat arra, hogy a XI-széria már így érkezhet. A lépés jó lenne a felhasználóknak, akik végre nem szorulnának a csatlakozó kötelékei közé, és szintén jó lenne a kiegészítőgyártóknak, akiknek nem kéne Lightning-jogdíajakat fizetniük, azonban biztosra még semmiképpen ne vegyük, hogy ez idén meg fog történni.

Előzmények

  • Apple iPhone 8 és 8 Plus duplateszt

    Üvegre cserélték a fém hátlapot, van vezeték nélküli töltés, erősebb a hardver és jobb a kamera is, de senkit ne tévesszen meg a számozás: ez csak egy modellfrissítés.

Hirdetés