MyKi Junior 3G - videÓra

Hirdetés

Doboz, külső

A MyKi másik óráját már nemrég kipróbáltuk. Ott arra jutottunk, hogy van az az életkor, amikor még egy telefon túlzás, de az aggódó szülőknek mégis nyújt lehetőséget arra, hogy kapcsolatba léphessenek a gyermekükkel, de a működéshez kell SIM, ami elég egyértelműen arrafelé mutat, hogy inkább szolgáltatói kínálatokban érdemes jó konstrukcióban megpályázni a cuccot. A MyKi Touch nevű órát a Vodafone árulja, a jelen cikkünk témáját adó 3G-s változatot pedig a Telekom listázta be. És amúgy a Cellect forgalmazza.


[+]

A két MyKi óra között nem csak az az eltérés, hogy az egyikben van 3G, hanem kicsit más a szoftver, a funkcionalitás és az üzembe helyezés módja is. Plusz a doboz, a 3G-s óra ugyanis nem egy átlátszó, órákra egyébként sokszor jellemző csomagban jön, hanem egy jóval kisebb, teljesen szokványos doboz kerül a kezünkbe, ami nem túl bőkezű (mondjuk minek is lenne az), benne ül az óra, alatta pedig egy teljesen szabványos microUSB-kábel. A SIM pedig jó esetben már benne is van a készülékben, de mivel oldalról lehet betolni, ezért nem megterhelő az sem, ha nekünk kell betennünk, viszont arra mindenképpen ügyeljünk, hogy mindezek előtt mondjuk egy telefonba helyezzük be és kapcsoljuk ki a PIN-kód kérését, ezt ugyanis magán az órán nem fogjuk tudni beütni.


[+]

Az óra több színben létezik, piros-fekete, kék-zöld és piros-sárga kombók akadnak, nekünk a középső változat jutott. Méretre egész jó, egy kicsit bumfordibb, mint amit egy gyermek csuklója indokolna, a kialakításra bizonyára azt mondaná egy marketinges, hogy “fiatalos”, igazából egyetlen ponton éreztem, hogy túlzottan kölykös, a szíj csatlakozásainál található betét esztétikai értéke finoman szólva véleményes. Felcsatolni könnyű, hiszen patentes, gumírozott műanyag a szíj, az óratest pedig elég kemény plasztik. De ez mindegy, inkább az aggasztó egy csöppet, hogy nem tudjuk, hogy vízből kibír-e pár csöppet, lévén a SIM nyílása fedetlen, noha az USB csatlakozónak jutott kis gumiajtócska.


[+]

A kijelző TFT, felbontását a gyártó (Allterco Robotics) nem specifikálja, a tippünk 128 x 128 pixel. A TFT-re jellemző tulajdonságok adottak: szemből korrekt a kontraszt, de ha már kicsit laposabb szögből nézünk rá, akkor invertálódhatnak a színek. Direkt napfényben pedig mindenképpen karcsú, ott majd a másik kezünkkel kell árnyékot vessünk, hogy lássuk az információkat. Oldalt egyetlen gomb van, ezzel lehet életre lehelni az órát és a kijelzőt is, ami egyébként érintős, tehát a funkciók zömét tapicskolással fogjuk elérni. Az akkumulátor kapacitása 500 mAh, ez standby állapotban két napos üzemidőt kínál, ám ha izélgetjük, akkor sűrűbb töltési intervallumokra kell felkészülni, nyilvánvalóan a 3G-s kommunikáció szívja legjobban a töltöttséget.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • MyKi Touch gyerek okosóra teszt

    Nem újkeletű ez a termékkategória, azonban az egyik szolgáltató is belistázta itthon a MyKi eszközét, ami aggódó szülők egyik menstvára lehet.

Hirdetés