Hirdetés

A ROG Phone tartozékai

Az ASUS ROG Phone-ról már előzetesen elég sokat megtudtunk, ki is tudtuk próbálni, illetve remélhetőleg hamarosan egy hosszabb távú tesztre is lehetőségünk nyílik. A tajvani gyártó gamer telefonja meglehetősen egyedi termék, egyrészt a semmihez nem hasonlító formaterv, másrészt a kivételesen erős hardver emeli ki a mezőnyből, a 2,96 GHz-re skálázott, hőkamrás hűtéssel megtámogatott Snapdragon 845, a 8 GB RAM és a 4000 mAh-s akkumulátor mellett a játékokhoz használható AirTrigger technológia és az egyedi kezelőfelület is megkülönbözteti az átlagos okostelefonoktól.


[+]

De hát egy vérbeli gamer telefon mit sem ér a játékos célú kiegészítők nélkül, az ASUS pedig igencsak nekidurálta magát ebben a témában. Egy egész bőröndöt tele lehetne pakolni az extrákkal, amelyek között van a telefon általános formanyelvéhez illeszkedő tok (fent, 10 ezer forintot kóstál), de ennél komplexebb megoldások is akadnak. Például a kontrolleres kiegészítő (lent, 23 ezer forintért), ami értelemszerűen két részből áll, a telefon alsó és felső részéhez illeszkedik, a kettő között pedig egy robusztus szalag feszül, ami a készülék hátlapjára simul. Ennek a működését talán nem kell különösebben magyarázni, fektetett nézetben játszható játékokhoz javasolt.


[+]

Az ASUS viszont úgy gondolja, hogy a gamer célcsoport nem szeretné magát a készülék kijelzőjére korlátozni, szóval összesen háromféle tartozék is akad, ami arra ad lehetőséget, hogy a telefon képét egy jóval nagyobb megjelenítőn (monitor, tévé) lássuk viszont. Ebből az alapkiadás egy apró kis doboz, aminek ProDock a neve és 43 ezer forintot kérnek érte. Ez gyakorlatilag olyan, mint egy hub, kap áramot Type-C kábelen keresztül, de kell még egy Type-C kábel (jobbára az, ami a telefonhoz is adott), amivel összekötjük a ROG Phone-nal a dobozt. Akad két darab USB-a 3.1-es port rajta (egér, klavi), egy HDMI, illetve egy Ethernet is, ha netet is akarunk így adni a telefonnak.


[+]

Ennél sokkal komolyabb, viszont nem szignifikánsan drágább (55 ezer forint) a Desktop Dock, ami már tényleg úgy néz ki, mintha valóban direkt a telefonhoz tervezték volna. Ez egy álló dokkoló, a ROG Phone oldalsó csatlakozójánál kapcsolódik, tehát a mobil fektetett állapotban kerül bele. Nyilván kell adni neki áramot, tehát tölti is a telefont, illetve van benne extra hűtés is. Plusz az elején egy LED logó, ami random színekben pulzál (ha akarjuk), a hátsó részén pedig lényegesen több port van, mint a kistesón. Egy HDMI, négy USB, 3,5-ös jack, ami S/PDIF is, mikrofonbemenet, gigabites LAN, Display port és normál méretű SD olvasó is került rá, szóval egy jóval összetettebb megoldás, mint az olcsóbb ketyere.


[+]

Bármelyiket is választjuk, ha monitorra kötjük így a telefont, akkor gyakorlatilag képernyőtürközést fogunk kapni, a ROG Phone menürendszere ehhez csupán annyiban alkalmazkodik, hogy a kezdőlap is fektetett módon jelenik meg, de egyelőre nincsen ezen túlmenően semmi különleges szoftveres trükk, tehát nem kapunk egy másik típusú interfészt, hanem a telefon menürendszerének jókora méretben való megjelenítésével van dolgunk. Teljes kijelzős játékoknál ennél több talán nem kell, de azért ebben még bőven lett volna lehetőség.


[+]

Ha mindezt vezeték nélkül óhajtjuk megoldani, arra a 75 ezer forintba kerülő WiGiG Dock az ASUS javaslata. A WiGiG egy 60 GHz-es spektrumban működő WiFi technológia, hivatalosan 802.11ad néven is fut, elvileg 8 Gbps átviteli sebességre is képes, viszont a hatótávja rövidebb. Ezt a technológiát használja az ASUS arra, hogy késlekedés nélkül átlökje a képet mondjuk egy tévére, ehhez viszont a tévéhez is hozzá kell kötni valamit, ez a valami pedig a WiGiG Dock.


[+]

A dokkoló úgy egyébként nincs túlzottan ellátva különböző csatlakozókkal, kapott egy HDMI-t és egy USB-t, ebben ki is merül. A WiGiG kapcsolat létét külön ikon jelzi a telefonon az értesítési sávban, onnantól nincs különösebb dolgunk, mert ez is egy teljesen alapszintű képernyőtükrözés, de arra például roppant király volt, hogy a fentebb már említett kontrolleres kiegészítővel feltápolt telefont használva játszunk egy jót egy jókora tévén.


[+]

A ROG Phone kiegészítői között kétségtelenül a legfurcsább darab a TwinView Dock. Meg ez a legdrágább is a maga 105 ezer forintos árával. Amikor először mutatták, akkor mondtam, hogy nicsak, ebben már benne is van egy telefon, de nem, az csak egy kijelző. A mobilt ugyanis a felnyitható fedlap belső részébe kell betenni, alul pedig van egy pont ugyanolyan, 6 hüvelykes AMOLED megjelenítő, mint amit egyébként a ROG Phone-ban is találunk, így lesz összesen két kijelzőnk. Amik egyébként két külön appot is meg tudnak jeleníteni, simán futhat a felsőben a játék, az alsóban pedig a Twitch, vagy bármi egyéb.


[+]

Az eddigi két hangszóróhoz további kettőt kapunk, hátul-alul pedig két extra gombot, ami a játékok során jön jól, plusz úgy mellesleg a dobozban van egy 6000 mAh-s akkumulátor is, illetve extra hűtés, szóval ez inkább ilyen utazós-játékdoboz jellegű valami, amihez hasonlót eddig nem nagyon préselt ki magából a mobilipar. Lenne ebben is több lehetőség, mert asztalra téve egy pici notebookot is bele lehet képzelni, de ehhez nincs szoftveres támogatás (például az alsó kijelző nem lesz gombsor), plusz ilyenkor elég fejnehéz is a pakk és hajlamos előreesni.


[+]

Jelenleg tehát ezek az elérhető extrák a ROG Phone mellé. Mindenképpen látni kell, hogy az árazás egy kicsit furcsa lett, bizonyos kiegészítők jobban megérik, máshol viszont mintha nagyon el lenne tévedve az ASUS, ugyanakkor a gyártó azt mondja, hogy elkezdik majd kombinálni a tartozékokat és különböző akciókban különböző csomagok jönnek majd, ezekre lesz talán inkább érdemes figyelni, ha a ROG Phone mellé valaki szeretne néhány extrát.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

  • Távozik Jerry Shen az Asus éléről

    Komoly átszervezések indulnak, ami a mostanában népszerűtlenebb mobilos vonalat is érintik. A játékosokra mehet rá az AsusTek.

  • Asus ROG vs. JerryRIG

    Zack Nelson az Asus gamer mobiljának is nekiesett. Véső, papírvágó, öngyújtó vs. ROG telefon és tartozékai.

  • Mitől jó egy gamer telefon?

    Egyre több gyártó készít kimondottan játékosok számára okostelefonokat. A növekvő kínálat hatására végiggondoltuk, hogy szerintünk mitől jó egy efféle termék.

  • Július 23-án érkezik az új RoG Phone

    Az Asus gamer mobiljának következő, magas képfrissítésű modellje nemsokára bemutatkozik.

Előzmények

  • ASUS ROG Phone bemutató

    Hamarosan itthon is lehet majd kapni, úgyhogy egy előzetes próbán már járt nálunk a tajvani gyártó gamer telefonja. És volt honnan meríteni.