Saját modemet tervezhet az Apple

Az Apple termékek rengeteg külső beszállítótól rendelt komponensből épülnek fel, az elmúlt években ugyanakkor Cupertino igyekezett a tőlük való függésen lazítani. A iPhone, iPad vagy Apple Watch chipeket immáron almás mérnökök tervezik (nem is akármilyen teljesítménnyel), és a mobilok egyik legfontosabb komponensére, a hálózati modemre is szemet vetett a világcég, írja a Bloomberg. Az Apple-nek évekig a Qualcomm volt a beszállítója, aztán a feladat megoszlott közte és az Intel között. Majd miután a licenc- és jogdíjak körül egyet nem értés és pereskedés következett, az almások kizárólag Intel modemek használata mellett döntöttek. Jegyezzük meg, ezek teljesítménye nincs feltétlenül egy szinten a Qualcomm legjobb megoldásaival.

Apple iPhone 6
Az iPhone 6 Qualcomm modemet használt [+]

A Bloomberg megtudta, hogy az Apple most több fontos pozícióba is hardver- és szoftvermérnökökre vadászik, méghozzá San Diegóban, a Qualcomm egyik főhadiszállásán. Nem szokatlan egyébként az efféle, térképalapú álláshirdetés: a publikáció megjegyzi, hogy Cupertino korábban Portlandban (Intel), Orlandóban (AMD), vagy épp Tokióban (Toshiba) hirdetett meg kulcspozíciókat. Ezúttal LTE, 5G és Bluetooth témakörökben jártas szakemberek után érdeklődik, és mivel az 5G a következő tíz év meghatározó telekommunikációs trendje lesz, az Apple mindenképpen profitálhatna abból, ha egyszer saját modemekkel állna elő különféle termékeihez.


Az iPhone XS Intel LTE modemet használ [+]

Igaz, a Fast Company úgy tudja, az első 5G-s iPhone 2020-ban még Intel technológiával érkezik. A Bloomberg szerint ugyanakkor egyértelműek a belső dizájnra hagyatkozó erőfeszítések: az Apple A12+ Bionic elképesztő teljesítménye után lehet, hogy már csak 2020-ig kell várni, hogy a Mac termékekben az Intel processzorai helyett házi fejlesztésű lapkák legyenek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés