Képernyőbe rejtené a Samsung az előlapi kamerát is?

Lenyűgözően néz ki a csupa kijelző Oppo Find X és a Vivo Nex, ám mindkettő tartalmaz mozgó alkatrészeket, konkrétan a mechanikusan felugró kamerát (Vivo) vagy komplett kamerarendszert (Oppo). Máskülönben marad a méretes vagy cseppszerű notch, esetleg a keskeny alsó-felső sáv, a Samsung pedig egyelőre az utóbbi koncepciót követi, és a minap újabb noccsos riválist talált meg magának, amelyen gúnyolódhat.

Hirdetés

A Samsung Mobile US a Pixel 3 XL hivatalos Tweetje alá azt a bejegyzést tette, hogy a szenzorsziget akkora, „akár egy repülőgép is leszállhatna rajta”. Persze most biztos sokak eszébe jut a Galaxy Note7, amit több repülőgép társaság járatára fel sem engedtek, ehelyett a veszélyes gyűjtőtartályban landolt, de tegyük ezt zárójelbe.

Sokkal izgalmasabb a különféle iparági pletykákat és belső információkat közlő SamsungMobile.News friss Tweetje, ami szerint a koreai gyártó azon munkálkodik, hogy az ujjlenyomat-olvasó után az előlapi kamera is az AMOLED panel mögött kössön ki, magyarán ne foglaljon külön helyet az előlapon.


[+]

A csatorna forrásai szerint egyelőre csak néhány prototípus létezik a témakörben, úgyhogy 2020-ig nem lehet a megoldás felbukkanására számítani, mindenesetre a koncepció határozottan érdekes, és ha lesz belőle valami, talán egyszer egy Galaxy úgy fog kinézni, mint fenti, sebtében összedobott képünk. Addig persze várhatóan befut az első összehajtható mobileszköz, szóval lesznek formai változások egyébként is.

Hirdetés