Új Vertut valaki? Csak négymillió forint!

Hirdetés

A Vertu tavaly ugyan csődbe ment, állítólag tulajdonjog-viták is felmerültek, mivel a brand korábbi hongkongi tulajdonosa elvileg nem kapta meg a vételárat az új tulajdonostól, aki a vásárlás után szembesült a Vertu nem szerény adósságaival. A cég felszámolása akkor elvileg elkezdődött, kétszáz dolgozó sorsa és főleg fizetése lógott a levegőben, úgy tudjuk, a TCL is beszállt a buliba, mint gyártó, most viszont itt egy új Vertu modell, ami már meg is vásárolható Kínában.

A Vertu Aster P pontosan olyan, mint az eddigi Vertu modellek. Iszonyú drága, cserébe kizárólag prémium alapanyagokat és egyedi, manufakturális gyártást biztosít. A krokodil- vagy kígyóbőr burkolatú hátlapon lévő titán ajtók mögött egy-egy nanoSIM hely érhető el, nem mellesleg a készüléket készítő mester szignója is ide került. Mert ezeket egyedileg, egyedi kérésre rakják össze, továbbra is Nagy Britanniában.


[+]

A piros hardveres gombot itt nem asszisztensnek hívják, hanem komornyiknak, de akárhogy is, ez a virtuális személyi asszisztens elérését teszi lehetővé. Az Aster P egyébként viszonylag kis készülék, a titán keretnek köszönhetően nem is nehéz, viszont a hagyományos képarányú, 4,9 hüvelykes, FHD felbontású AMOLED panelt 133 karátos zafírüveg védi, aminek lényegesen jobb a karcállósága, mint a hagyományos üvegé, cserébe sokkal törékenyebb is.


Vertu Aster P Dizzling Gold

A hardver egyáltalán nem izgalmas, korrekt középkategória, ami Snapdragon 660-as szettből, 6 GB operatív memóriából és 128 GB nem bővíthető belső tárhelyből áll. A hátlapi kamera egy szimpla 12 megapixeles egység, míg a hagyományos kialakítású előlapra 20 megapixeles szelfimodul került. Sajnos hivatalos specifikáció nem áll rendelkezésre, de ránézésre a sztereó hang sem kizárt. De tulajdonképpen a specifikáció ebben az esetben pont nem lényeges.

A készülék fekete vagy fehér színvariációban körülbelül másfél millió forintnak megfelelő jüanba kerül, míg az arany kivitel aktuális árfolyamon pontosan 3 947 878 forintba. Mindössze.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Vertu

Azóta történt

Előzmények

  • Csődbe ment a Vertu

    A sokkolóan drága készülékeiről híres luxusmárka nem bírta el az évek során felhalmozott adósságokat.

  • A Vertut is a TCL gyártja

    A kínai gyártó szignifikáns, tradicionális brandeket birtokol, most pedig a Vertu tulajdonosával állapodott meg.

  • Kígyóharapást Vertuval

    Ha akad a padláson fölösleges százmillió, Ön is lecsaphat a nyolc Vertu Signature Cobra Limited Edition butatelefon egyikére.

  • Újra európai kézen a Vertu

    A Nokia által alapított prémium márka bejárta a világot, most pedig 50 millió angol fontért visszatért az öreg kontinensre.

Hirdetés