Szívósabb lett a Gorilla Glass

Hirdetés

Hiába javul az okostelefonok konstrukciója, gyakorlatilag ipari standard lett a drága mobilok között az üveg elő- és hátlap, úgyhogy egy-egy vétlen leejtés esetében elég nagy az esély arra, hogy a kényes borítás nyeli el a becsapódás energiáját. Ez pedig az üveg tulajdonságaiból adódóan jó eséllyel pókhálós repedésekkel jár. Hiába karcálló tehát az edzett üveg: ha a telefon kicsúszik az ember kezéből, lehet fohászkodni.

Erre a problémára kíván a Corning reagálni a Gorilla Glass 6 védőüveg-kompozit bejelentésével, amely a sajtóközlemény szerint nagyjából kétszer szívósabb az előző, most is használatos generációnál. Belső tesztelés szerint a Gorilla Glass 6-tal szerelt készülékek átlag 15 ejtést bírnak ki durva felületre, egyméteres magasságból, ezt pedig új kémiai eljárással érték el a gyártósorokon. A Corning szerint egyébként egy átlagos mobilhasználó évente nagyjából négyszer ejti le a telefonját ebből a magasságból, úgyhogy erre helyezték a hangsúlyt.

Egy sor festett Gorilla Glass védőüveg
Egy sor festett Gorilla Glass védőüveg (forrás: Android Authority) [+]

A Corning Vibrant Ink Jet néven egy új, üvegfestő technológiát is bejelentett, amiből leginkább a gyártópartnerek profitálhatnak. Ezzel fotorealisztikus festést kaphatnak a Gorilla Glass védőüvegek, így az egyszerű színvariációk mellett egészen egyedi textúrát és mintázatot is viselhetnek a mobilok, vagy éppen a Corning edzett üveglappal borított laptopok. A védőüveg hatodik generációja várhatóan a következő hónapokban fog felbukkanni végfelhasználói termékeken.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés