Elindult a memóriabővítés a Xiaomi készülékein

A legújabb frissítés lehetővé teszi, hogy a belső tároló is besegítsen pár gigabájttal, ha a rendszernek szüksége van egy kis pluszra.

Hirdetés

A Redmi Note 10 Pro 5G megfelelő mennyiségű rendszermemóriával mutatkozott be, de a Xiaomi tovább bővíti a lehetőségeket a legújabb frissítéssel. A MIUI 12 már képes arra, hogy a belső tárhelyből allokáljon erőforrásokat, ha a rendszernek több memóriára lenne szüksége, így a Redmi Note 10 Pro esetében a 6 és 8 GB RAM-ot szükség esetén további 2 GB virtuális rendszermemóriával egészítheti ki. A frissítés egyelőre a kínai belpiacos modellekre (Dimensity 1100 5G szettel) érhető el, de minden bizonnyal hamarosan érkezik a nemzetközi modellvariánsokra is.

Redmi Note 10 Pro
Redmi Note 10 Pro [+]

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy ez milyen hatással lesz a belső tároló (a kínai verzióban UFS 3.1-es szabványú van) élettartamára és állapotára, mivel a NAND flash memória nem folyamatos írásra, olvasásra és újraírásra lett kitalálva, és az sem egyértelmű, hogy a plusz két gigabájt mennyit ad hozzá a felhasználói élményhez a MIUI jelenlegi memóriakezelési rutinjai mellett. Egyelőre hasznosabbnak tűnik a Black Shark 4 esetében alkalmazott ramdisk megoldás, ahol indokolt esetben a RAM képes háttértárolóként működni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Redmi

Előzmények

Hirdetés