Élőképen is meghökkentő a gimbalos X50 Pro

A videózásra fókuszáló Vivo telefon továbbá mozgóképen és renderanyagok formájában is megcsodálható a nyár első napján esedékes premier előtt.

Hirdetés

Amikor pár napja először megláttam a Vivo X50 Pro első, akkor még homályos képeit, erősen manipulált felvételt sejtettem, elvégre akkorának tűnt a négyelemes lencserendszer felső tagja, hogy attól a készülékház irreálisan megvastagodott volna.

A Vivo X50 Pro élőképen
A Vivo X50 Pro élőképen (forrás: Sparrow News) [+]

A Vivo azonban nagyon ügyesen szorította szűk térbe a miniatűr gimballal megtámogatott, várhatóan méretes szenzort, a rendszer a segítségével pedig nemcsak a mozgást és remegést készül a hagyományos, optikai képstabilizátoroknál sokkal hatékonyabban kompenzálni, hanem a horizonthoz képesti dőlést és billenést is.

A Vivo X50 Pro élőképen
A Vivo X50 Pro élőképen (forrás: Sparrow News) [+]

A Vivo X50 Pro négy kamerát visel majd a hátlapon, ezt a kiszivárgott renderképek és kémfotók is aláhúzzák, a fókusztávolság pedig 16 mm (ultraszéles) és 135 mm között lesz elosztva (periszkópos, vélhetőleg 5x zoomként reklámozott nagyítás).

A Vivo X50 Pro renderképen
A Vivo X50 Pro renderképen (forrás: GSM Arena)

A Digital Chat Station nem ehhez a modellhez, hanem a sima Vivo X50-hez tud specifikációkat mondani: ilyen a Snapdragon 765G chipset és a 33 watton gyorstölthető, 4315 mAh-s telep, vagy az AK4377a DAC és a jack kimenet. Az olcsóbbik Vivo 48 megapixeles Sony IMX598 főszenzort, 13 megapixeles Samsung S5K3L6 ultraszéles modult és 8 megapixeles OmniVision OV08A10 egységet kínálhat 2x-es vagy 3x-os optikai zoommal.

A Vivo X50 Pro renderképen
A Vivo X50 Pro renderképen (forrás: GSM Arena)

A képátló 6,56"-es lehet FHD+ felbontáson, 90 Hz képfrissítéssel, AMOLED technológiával, beépített ujjlenyomat-olvasóval és 20 megapixeles kameracseppel. Egyelőre nem világos, hogy a Pro modell követni fogja a sima kiszerelés specifikációit, vagy több ponton változtat – a június 1-jei bemutató mindenesetre izgalmasnak ígérkezik, ha marad addig megválaszolatlan kérdés.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Vivo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés