Két hónapot késhet az iPhone 12

A JPMorgan elemzői szerint beszállítói nehézségek és a tesztelést hátráltató utazási korlátozások miatt várható csúszás. Indiában leállt az iPhone-ok gyártása.

Azok után, hogy Kínában kirobbant a Covid-19 járvány, és számos gyár, illetve összeszerelő üzem több hétre leállt, fordult a kocka, és az ázsiai országban nagyjából újraindult a termelés, míg a világ többi részén vezettek komoly korlátozásokat. Ez így vagy úgy minden mobilgyártót érint – nem mutatkozott be például a március végére várt, szerényebb árú és méretű iPhone 9, és az iPhone 12 csúcsmodellek is 1-2 hónapot késhetnek. Erről a JPMorgan elemzői nyilatkoztak, szerintük ugyanis beszállítói oldalról ugyanúgy akadnak nehézségek, mint a tesztelést illetően, amit utazási korlátozások nehezítenek.


Az iPhone XR még mindig népszerű, most azonban leáll a gyártása Indiában [+]

Az iPhone 12 kulcsfontosságú termékcsaládnak ígérkezik: ez lesz az első Apple família 5G modemmel, ami az árakat még feljebb tornázhatja, és vele debütálhat az 5 nm-es node-on gyártott Apple A14 Bionic SoC. Ennek a gyártása a TSMC részéről egyébként már készen áll, ám ahány komponens, annyi a beszállító, és egyelőre az egész világnak meg kell küzdenie a válsághelyzettel. Indiában például kedden jelentettek be háromhetes kijárási tilalmat, és emiatt Realme-től kedve a Xiaomi-ig mindenki lemondta a helyi eseményeket, illetve a gyártást is felfüggesztették. Ez pedig az Apple partnereit, a Foxfonnt és a Winstron Corpot is érinti, így például leállnak az iPhone XR gyártósorok Csennaiban. A korábbi modell az ára miatt még mindig népszerű Indiában.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés