IP68 védelmet kaphat a OnePlus 8 Pro

Elvileg a startdátum és a specifikációk is megvannak, három héten belül bemutatkozhat két, hatalmas OnePlus csúcsmodell.

A fiatal Ishan Agarwal az utóbbi időszak egyik legszorgalmasabb és legmegbízhatóbb kémanyag szivárogtatója, aki a Redmi Note 9 Próról és a Huawei P40-ekről is kulcsinformációkat osztott meg a publikummal. Ezúttal a Never Settle gyártó, vagyis a OnePlus a soros, persze már eddig is elejtettek izgalmas félmondatokat, amelyek két csúcsmodellt és egy felső-középkategóriás telefont vetítettek előre. Most Agarwal Tweetje pótol számos hiányzó adatot. A OnePlus 8 Pro legfontosabb újdonsága az IP68 védelem lehet, a hivatalos, IP-alapú por és víz elleni tesztekre eddig ugyanis nem küldte el a gyártó a készülékeit, és ahogy megugrottak az árak, úgy vált ez egyre fájóbb hiányossággá.

A OnePlus 8 Pro dobhatja a motorikus kamerát és a képernyőbe vájhatja ki a szelfikamera lencséjét
A OnePlus 8 Pro nem hivatalos renderképe (forrás: OnLeaks) [+]

Igazán méretes lehet a Pro modell a maga 6,78"-es képátlójával, amihez QHD+ felbontás tartozhat 120 Hz-es képfrissítéssel és a Super AMOLED panellel, alighanem elhanyagolható kávákkal. Talán nem meglepő a Snapdragon 865 SoC és az 5G modem megemlítése, sem a 8/128 és a 12/256-os kiszereléseké, UFS 3.0-s tárolóval. A hátlapra 48 + 48 + 8 + 5 megapixeles kamera kerülhet alighanem három látószöggel, két esetben quad-Bayer szenzorral, előre pedig 16 megapixeles. A 4510 mAh-s telep éppúgy ígéretes, mint a 30 wattos vezetékes és vezetékmentes gyorstöltés – a 3 wattos visszatöltés Qi szabványon már szerényebb.

A OnePlus 8 nem hivatalos renderképe
A OnePlus 8 lehetséges külleme (forrás: OnLeaks) [+]

A sima OnePlus 8 valamivel kompaktabb lehet, mégse esik majd az apró phabletek kategóriájába 6,55"-es FHD+ Super AMOLED paneljével, amely 90 Hz képfrissítést kínálhat. Az SoC, a hálózati modem és a tárhely kiszerelések megegyezhetnek, akárcsak a 16 megapixeles szelfikamera, ezzel a hasonlóságoknak azonban vége. Hátra 48 + 16 + 2 megapixeles szett kerülhet, és alighanem a zoomkamera lesz a hiányzó láncszem, plusz az IP-védelemről és a vezetékmentes töltésről is le kell mondani. A 4300 mAh-s telepet 30 watton azért nem lesz túl hosszú idő csurig tölteni, csak kábel kell majd hozzá. A GSM Arena szerint a bemutatóra április 15-én kerül sor, és azért hallani többet a két csúcsmodellről, mert a harmadik családtag, a OnePlus 8 Lite startja a nemzetközi egészségügyi helyzet miatt állítólag nyárra csúszik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés