Bemutatkozott a Sony Xperia L4

21:9-es kijelzővel, tripla hátlapi kamerával és növelt akkumulátorkapacitással érkezik a gyártó új középkategóriása.

Hirdetés

Egyszerű termékoldal-leleplezéssel mutatkozott be a Sony Xperia L4, a középkategóriás széria legújabb tagja: valószínűleg ennél jobb opció nem volt hirtelen, hiszen a közvetlen előd, az Xperia L3 a tavalyi MWC-n mutatkozott be, idén viszont a vírusveszély miatt erre nem nyílt lehetőség. A mobil 6,2 hüvelykes, 21:9-re nyújtott kijelzőt kapott HD+ felbontással, 720 x 1680 pixelen. 159 x 71 x 8,7 milliméteres dimenziókkal és 178 grammos tömeggel büszkélkedhet, ujjlenyomat-olvasóját pedig a jobb oldalán hordja.

MediaTel Helio P22 rendszerchipjét egy az egyben vette át elődjétől - 12 nanométeres gyártástechnológiája még mindig megállja a helyét, viszont teljesítménybajnok nem lesz a jó öreg, nyolcmagos Cortex-A53-mal és a PowerVR GE8320 grafikai egységgel. A RAM is maradt 3 GB, egyedül a belső tárolót növelték 64 GB-osra, noha egyébként a microSD-s bővíthetőség is megmaradt, szimpla SIM-es változat esetén kompromisszum nélkül, dual SIM-es modellnél pedig hibrid slottal. Az alaprendszer az Android 9 Pie a Sony ismert felületével és szoftveres extráival.


[+]

A hátlapi főkamera 13 megapixeles, f/2-es apertúrájú lencsével és PD-autofókusszal, ezen kívül egy 5 megapixeles ultraszéles és egy 2 megapixeles mélységérzékelő rendszer ücsörög hátul, az L4 nyilván nem a mobilfotósok álma lesz. Az előlapi csepp-noccsban 8 megapixeles kamera ül.

[+]

Megmaradt a 3,5 milliméteres jack és a Type-C (2.0) csatlakozó, az NFC, a Cat 6-os LTE, a Bluetooth 5.0, a kétcsatornás Wi-Fi és a GPS-GLONASS műholdakkal dolgozó navigációs egység, az akkumulátorkapacitás pedig nőtt, 3580 mAh-ra. A mobil fekete és kék színekben lesz megvásárolható tavasztól, de az árát még nem lehet tudni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

Hirdetés