Egyre komolyabb egészségügyi funkciókat kap az Apple Watch

Több szabadalmi bejegyzés is arra mutat, hogy az Apple Watch egyre komolyabb diagnosztikai funkciókat kaphat.

Hirdetés

Nem véletlen, hogy az Apple Watch stabilan vezeti a hordható okoseszközök piacát. A felhasználóbarát kezelőfelület, az tökéletesen integrált ökoszisztéma és a magas szintű funkcionalitás nem kérdéses, olyan képességekkel, mint az egy ideje már itthon elérhető EKG. A gyártó szemmel láthatóan nagy hangsúlyt fektet az egészség megőrzésére, a két új szabadalom pedig kiszélesítheti a diagnosztikai és megfigyelési lehetőségeket.


[+]

Az Egyesül Államok Szabadalmi hivatalához beadott tervezet az akaratlan izommozgásokat figyelné a készülék szenzorrendszerének segítségével. A Diszkinézia / Tremor Tünetek Passzív Követése alkalmas lehet a Parkinson-kór diagnosztizálására, illetve a betegség aktuális állapotának megfigyelésére és nyomon követésére.

Az adatokat a hivatalos Egységesített Diszkinézia Pontozó Skála (UPDRS) alapján értékelné az algoritmus, ami kivételesen értékes információkkal szolgálhat a kezelőorvos és a beteg számára is. A folyamatos megfigyelés különösen az ingadozó intenzitású vagy random megjelenő tünetekkel bíró betegségek esetén kulcsfontosságú; a kevésbé pontos, de folyamatosan adatokat szolgáltató EKG megoldások is erre a tényre alapoznak.

Az Apple tavaly egy másik szabadalmi kérvényt benyújtott az USPTO-hoz, a technológiát elvileg már évek óta fejleszti az gyártó. Tim Cook két éve a glasgowi egyetemen beszélt a vércukorszint mérésének non-invazív módjáról, amin már akkor egy komplett részleg dolgozott Palo Altoban. A szabadalmi kérvény alapján az eszköz abszorpciós spektroszkópiával állapítaná meg a vér aktuális glükózszintjét annak függvényében, hogy mennyi ultraibolya sugárzás nyel el.

Apple Watch Series 5
Apple Watch Series 5 [+]

Egyelőre nem tudjuk, hogy az Apple mikor és milyen formában (nyilván az Apple Watch lesz az alap) szándékozik elérhetővé tenni ezeket a technológiákat, mindenesetre valóban komoly fejlesztések lennének a hordható okoseszközök piacán.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés