8 régebbi Huawei modell kap színes AoD támogatást

A funkció egyelőre csak az OLED panellel és Kirin 990 szettel szerelt készülékekre elérhető, de ez nemsokára változik.

A Global Flagship Storeban Huawei által rendezett eseményen frissítési információk is elhangzottak, jobbára a korábbi csúcsmodellek vonatkozásában. Dr. Wang Chenglu, a Huawei Fogyasztói Üzletágának Szoftverfejlesztési elnöke nyolc készüléket nevezett meg, amelyek 2020 első negyedévében megkapják az Always on Display EMUI 10-zel bemutatott színes verzióját.

A Huawei eddig kizárólag az OLED panellel és Kirin 990 szettel szerelt eszközök számára biztosította a funkciót, jövő év elején viszont a Huawei P30, P30 Pro, a Mate 20 Pro és Porsche Design, a két Mate 20 X (4G és 5G változat), illetve a Nova 5 Pro és a Honor Magic 2 is megkapja a színes AoD támogatást. A készülékekben közös az OLED kijelző és a Kirin 980-as lapkakészlet. A Huaweitől jelen helyzetben nem meglepő, hogy erős szoftveres támogatást biztosítanak a már piacon lévő eszközök számára, vagy ugyanazon piacon két teljesen egyforma, de Google szolgáltatásokkal még rendelkező készüléket is piacra dobnak különböző néven (lásd: Huawei Novat 5T és Honor 20).

Előzmények

  • Befutott a Mate 20 X 5G

    Véletlenül se keverje össze senki a modellfrissítést a Mate X 5G-vel, bár az Egyesült Királyságban az is bemutatkozott.

  • Huawei P30 - kell ennél több?

    Jóval olcsóbb, mint a csúcsmodell, de majdnem annyit tud. A legfrissebb trükkök nincsenek benne, de van olyan funkciója is, ami a drágább verzióból hiányzik.

  • Huawei Mate 20 - huszadrangú eltérések?

    Azért van különbség, de a Huawei Mate 20 így is egy remek készülék. A kérdés csak annyi, hogy százezerrel konszolidáltabb összegért mit tud - és mit nem tud - a Mate 20 Próhoz képest.

Hirdetés