A régebbi készülékekre is megérkezett a Google Recorder

Az élőbeszédet valós időben szöveggé alakító, offline is működő program már nem csak a legújabb modellek kiváltsága.

A Google rengeteg új szoftverfunkciót mutatott be a Pixel 4 és Pixel 4 XL készülékekkel, amelyek jó részét a korábbi modellekre is ígérték. Egyes funkciókat ugyan Android 10 újításként és alapfunkcióként definiáltak, mint a Ne zavarjanak mód gesztusvezérlése, egy darabig mégis csak a legújabb széria számára volt elérhető. Az élőbeszédet valós időben szöveggé alakító Google Recorder is a négyes széria privilégiuma. Volt.

Random CNN közvetítésből csak a "Biden family" nem volt világos a Google Recordernek.
Random CNN közvetítésből csak a "Biden family" nem volt világos a Google Recordernek.

A Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel 3, Pixel 3 XL és Pixel 3a felhasználók első körben APK-ból telepíthették az appot, most már viszont szintén elérik a Google Play Áruházban a mellesleg döbbenetesen jól teljesítő, offline is tökéletesen működő programot. A The Wall Street Journal elég átfogó és frappáns tesztet készített a program hatékonyságáról a világ leggyorsabban beszélő hölgyével, egy bírósági gyorsíróval és négy, különböző akcentussal rendelkező random alany segítségével. (Nyelvtudás nélkül is érdemes megnézni a videót, még úgy is igen érzékletesen prezentálja a Recorder képességeit.)

A gyorsbeszélő hölgyet leszámítva, az új-zélandi, az ír, a jamaikai és a német akcentust is kiválóan vette, Fran Capot meg valószínűleg senki nem érti, ha komolyan gondolja a beszédtempót. Olvasni is félelmetes sebességgel tud, de nyilván lassabban, mint beszélni, így már a Google gépi tanulásra épülő algoritmusának is volt esélye. A Google Recorder egyébként közel hibátlanul központoz és képes elkülöníteni a beszélgetésben részt vevő egyes beszélőket. A Pixel tulajdonosok innen érik el a programot.

Azóta történt

Előzmények