Házak közé zuhant egy pakisztáni repülőgép 107 emberrel a fedélzetén

000 1S25WV
2020.05.22. 12:44 Módosítva: 2020.05.22. 19:56

Lezuhant a Pakistan International Airlines repülőgépe Karacsi közelében. A PIA gépe a Lahor és Karacsi közötti útvonalon repült, nem sokkal a landolás előtt zuhant le. 

A Reuters szerint az Airbus A320-on 107 embert utazott, ebből 99 utas volt, nyolc fő a személyzet. Elinte a karacsi polgármester közlése alapján úgy lehetett tudni, hogy a szerencsétlenségnek nem volt túlélője, de később kiderült, két ember túlélte a zuhanást

Lahorból repült a Dzsinnah Nemzetközi Repülőtérre, ami Pakisztán egyik legforgalmasabb repülőtere. A repülőgép a város külterületén, a Dzsinnahtól két kilométerre található Model Colony területén zuhant le. 

CNN szerint a baleset előtt a pilóta vészjelzéseket adott le.

Elvesztettük a hajtóműveket, visszafordulunk!

- üzente a pilóta nem sokkal a lezuhanás előtt - írta a Geo.tv. a leszállópálya azonnali szabaddá tételét kérte a földi irányítástól. A vészjelzés után megszakadt a kapcsolat.

A közösségi médiában képek és felvételek kezdtek terjedni, amik azt mutatják a baleset helyszínéről, hogy egy lakónegyedből füst gomolyog. 

Szemtanúk szerint a repülőgép rövid ideig körözött a házak fölött, ezután csapódott be a Dzsinnah nemzetközi repülőtér melletti sűrűn lakott negyedbe. A gép előbb egy átjátszó toronyba csapódott, majd a házakra zuhant.

A mentőszolgálat már a helyszínen van.  Az orvosok és a tűzoltók mellett a helyszínre érkezett a hadsereg több alakulata is, megkezdték a mentést. 

A repülőgép lezuhanásának pontos okát egyelőre még nem lehet tudni.  A PCAA egy magas rangú tisztségviselője a Reutersnek azt mondta, egyelőre nem tudják biztosan, mi okozta a szerencsétlenséget, de elképzelhetőnek tartotta, hogy a repülőgép futóművei nem nyíltak ki.

A sűrűn lakott területen a romok alól eddig két holttestet és legalább 15 túlélőt mentettek ki, akik a lakóházakban voltak. 

(Borítókép: A lezuhant repülőgép roncsa Karacsiban. Fotó: Asif Hassan / AFP)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport