Felszabadult a LynxKite

A Lynx Analytics teljes körű gráf data science platformja mostantól szabad szoftver.

A szingapúri Lynx Analytics élen jár a gráf-alapú kutatások üzleti hasznosításában. Nemzetközi ügyfeleink között megtalálhatóak nagy telekommunikációs cégek, bankok, közlekedési vállalatok és állami szervek.

Projektjeink között van, ahol adatokat térképezünk fel gráfokkal, demográfiai adatokat becsülünk meg, fogyasztói elégedettséget mérünk, csalásokat leplezünk le, optikai hálózatokat és ATM elhelyezéseket optimalizálunk, vagy okos városok adatait elemezzük. A közös jellemzője ezeknek a projektek a gráf analitika: mindig a dolgok közti kapcsolatokban rejlő információt felhasználva tudunk másoknál jobb eredményeket adni.

A Lynx sikerének egy fontos összetevője a LynxKite. A cég korán felismerte, hogy hiányoznak az eszközök a hatékony, interaktív, fenntartható gráf-bányászathoz, és 2014-ben létrehoztunk egy K+F csapatot Budapesten, hogy egy ilyen platformot kifejlesszen. A LynxKite fejlesztése szoros együttműködésben folyt az ügyfelek projektjein dolgozó csapatainkkal. Mindig az volt a célunk, hogy a data scientistjeink hatékonyabbak, a gráfos modellek pontosabbak, a fenntartás gördülékenyebb legyen.

Hat évvel és majdnem 16 000 committal később, büszkeséggel és izgalommal jelentjük be, hogy mától szabad szoftverként osztjuk meg a közösséggel ezt az alkalmazást. Bízunk benne, hogy a LynxKite hasznos eszköz lesz minden data scientist számára, és hozzájárul a kevésbé ismert gráfos módszerek népszerűsítéséhez.

Mi is az a LynxKite és hogyan lehet hasznodra?

A LynxKite egy gráf data science platform. Úgy viszonyul a hálózati adatokhoz, mint például a RapidMiner, az SPSS Modeler, vagy a Knime a táblás adatokhoz.

A LynxKite még nem egy gráf adatbázis. Nem a gráfok tárolásáról vagy elérhetővé tételéről szól, hanem az elemzésükről és a rájuk épülő modellekről. Használható meglévő gráf adatbázisok kiegészítőjeként, vagy hagyományos adatforrásokat is gráfokká tud alakítani.

A LynxKite használatával:

  • adatokat (akár terabyte-okat) importálhatsz különböző forrásokból. Hagyományos adatforrásokkal (CSV, JSON, ORC, Parquet — akár lokálisan, akár Hadoopon; JDBC, Hive, stb.) és gráf adatbázisokkal mint a Neo4j is együttműködik
  • adatokat egyszerűen gráfokká alakíthatsz
  • egy nagy művelethalmaz algoritmusait használhatod, amiben gráf neurális hálózatok is megtalálhatóak
  • összetett adatfeldolgozó folyamatokat építhetsz, amikben együtt használhatóak a gráfműveletek, a hagyományos elemzői módszerek és a gépi tanulás lépései
  • a feldolgozás bármelyik lépésénél interaktívan megvizsgálhatsz gráfokat és algoritmusok eredményeit. Egyszerűen kísérletezhetsz különböző megközelítésekkel és hangolhatod a paramétereket
  • ötvözheted egy barátságos grafikus felület és az opcionális Python integráció előnyeit
  • saját varázslókat készíthetsz, amik kevésbé technikai munkatársaid számára is elérhetővé teszik a kifinomult gráfos modellek használatát

A LynxKite egy általános eszköz, ami minden gráfok elemzésével kapcsolatos feladatra jó. Hogy szemléletesebbé tegyük, nézzünk néhány gyakorlati példát!

Itt néhány klikkeléssel tanítunk egy neurális hálózatot:

 

LynxKite

 

Ez a munkalap itt elérhető.

Itt homogén életkorú közösségeket használva becsüljük emberek életkorát:

 

LynxKite
[+]

 

Itt található a teljes tananyagunk erről a problémáról.

Itt azt látjuk, mi köti össze Supermant és Gandalfot (egy tényhálózatban):

 

LynxKite

 

Ezt a varázslót más párokra is kipróbálhatod.

És még sorolhatnám, de ennyi fért ebbe a cikkbe. Többet olvashatsz a részletekről a dokumentációnkban és elérheted a csapatunkat a lynxkite@lynxkite.com email címen. Jó gráfelemzést a LynxKite-tal mindenkinek!

Előzmények