Elhalasztották a Crew Dragon indítását

Az Air Force One fölöslegesen repült Floridába.

Hirdetés

Habár már a korábbi előrejelzések alapján is nagy volt rá az esély, de szinte mindenki optimista volt, ám ez nem jött be: a rossz időjárás miatt mégsem indították útnak szerdán a floridai űrközpontból a SpaceX űrhajóját, amely amerikai asztronautákat szállítana a Nemzetközi Űrállomásra. A startot a trópusi vihar és a tornádóriadó miatt negyedórával a tervezett indulás előtt szombatra halasztották.

Jim Bridenstine, a NASA vezetője a Twitteren, majd televíziós interjúkban az utolsó pillanatokig bizakodó volt, hogy a mostoha idő ellenére is fellőhetik az űrhajót. „Az amerikai űrkutatás új hajnala virradt ránk” - fogalmazott a Fox televíziónak adott interjújában, kiemelve annak a jelentőségét, hogy ez lesz az első, magánvállalkozással közösen indított misszió, s az űrhajó fedélzetén végzendő kutatásokkal komolyan hozzájárulhatnak több tudományág, köztük az orvostudomány fejlődéséhez is: „Az űrhajózás kereskedelmiesítése a várakozásainkat is felülmúló pozitív eredményeket hozott” – hangoztatta a NASA vezetője.

A helyszínen kilenc óra körül megjelent Donald Trump amerikai elnök és a first lady, Mike Pence alelnök és a felesége, de ezúttal hiába jöttek.

Azóta történt

Előzmények